Vláda ničí zemi a nemá žádný program, zlobí se Škromach

16.02.2013 13:50

Míra nezaměstnanosti vzrostla - v lednu roku 2013 bylo evidováno na Úřadech práce 585 809 uchazečů o zaměstnání. Právě kvůli tomuto trendu zkritizoval vládu senátor a místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

Vláda ničí zemi a nemá žádný program, zlobí se Škromach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Senátu i ČSSD Zdeněk Škromach

„V reakci na zprávy o stavu míry nezaměstnanosti v ČR, musím konstatovat, že jde o alarmující dlouhodobý trend nikoli pouze aktuální a pomíjivý stav. V lednu 2013 stoupla míra nezaměstnanosti na historické maximum od roku 1989, vyšší nezaměstnanost byla pouze v době krize ve 30. letech 20. století,“ uvedl Škromach.

ČSSD má prý řešení

Situace si podle senátora nutně žádá prorůstová hospodářská opatření, obzvlášť v době dopadů krize. Fiskální restrikce dusí nejen spotřebu, ale také ničí ekonomický vývoj země a dusí lidi.

Vláda prý zapomíná, že lidem je potřeba práci nabídnout, není možné je trestat za to, že práci nemají. Je nutné udržet kvalitní systém veřejně prospěšných prací, investovat do aktivní politiky zaměstnanosti, vytvářet nová pracovní místa na trhu, která v současnosti naopak ubývají.

"Máme kvalitně propracovaný program s plánem konkrétních opatření pro obrat nastolených trendů - útlumu ekonomiky, růstu nezaměstnanosti a rozvratu sociální situace občanů. Zároveň myslíme na budoucnost a máme propracovaný program vzdělávání," pochválil místopředseda ČSSD svou stranu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…