Vláda posoudí zvýšení odměn členům aktivních záloh na cvičení

15.05.2017 7:10

Na pravidelném zasedání vlády se budou dnes dopoledne ministři věnovat poslaneckému návrhu na zvýšení odměn členů aktivních záloh za účast na vojenských cvičeních tak, aby jim neklesly kvůli výkonu služby celkové příjmy. Odměny jsou náhradou platu v zaměstnání. Podle vládní legislativy by měl kabinet s návrhem souhlasit. Naopak další poslaneckou iniciativu, podle které by obce dostaly peněžitou náhradu za svůj historický majetek ve vojenských újezdech, vláda pravděpodobně nepodpoří.

Vláda posoudí zvýšení odměn členům aktivních záloh na cvičení
Foto: Martin Koller
Popisek: Cvičení Aktivních záloh ozbrojených sil ČR

Kabinet projedná také návrh ministra financí Andreje Babiše (ANO) na osvobození prvního úplatného převodu bytů v rodinných domech od daně z nabytí nemovitých věcí. Nyní se úleva týká zejména rodinných domů a bytů v bytových domech.

Vláda se dnes také vrátí k věcnému záměru zákona o sociálním podnikání a probere financování staveb souvisejících s výstavbou dálnice D3 ve Středočeském kraji a program rozvoje rychlých železničních spojení. Věnovat se bude také záměru policie vybudovat v Praze na Zbraslavi nový komplex, kam by přesídlily Kriminalistický ústav a Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ). Náklady na přípravu projektu a výstavbu se předběžně odhadují na více než 2,6 miliardy korun.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…