Vláda probere zaslání pomoci do Číny či zvýšení soudních poplatků

17.02.2020 6:33

Vysláním armádního speciálu s humanitární pomocí do Číny, zvýšením soudních poplatků či změnami v zákoně o pyrotechnice se bude na dnešním jednání zabývat vláda. Ministři mají na programu také návrh navyšující částku, kterou exekutor nesmí strhnout dlužníkovi z jeho mzdy, a to z 6608 korun na 7434 korun. Vrátit by se měli také k rámci přípravy na stárnutí společnosti do roku 2025.

Vláda probere zaslání pomoci do Číny či zvýšení soudních poplatků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

O předložení návrhu vyslat do Číny letadlem humanitární pomoc měst, krajů, firem či Pražského hradu požádal minulý týden ministra zahraničí Tomáše Petříčka (ČSSD) prezident Miloš Zeman. Letadlo by mělo dnes či v úterý vézt 6,5 tuny humanitární pomoci, roušky, dezinfekční a hygienické prostředky. Číně by měly pomoci v boji s šířením nového typu koronaviru.

Vedle výrazného navýšení soudních poplatků chce ministerstvo spravedlnosti v dalším svém návrhu prosadit, aby neuhrazené justiční pohledávky místo jednotlivých soudů nově vymáhaly celní úřady. Ministři mají na programu také poslaneckou iniciativu na zrušení úřadu veřejného ochránce práv bez náhrady a návrh, podle kterého by nárok na příspěvky na péči a na mobilitu získaly postižené děti hned po narození.

Kabinet se bude zabývat i nařízením, kde stanovuje výši a způsob výpočtu poplatků za využívání rádiových kmitočtů, strategií vlastnické politiky státu či koncepcí státní lesnické politiky do roku 2035. Po půl roce by se měla vláda vrátit i k dokumentu o přípravě Česka na stárnutí, po více než měsíčním odkladu pak probere plán činnosti Správy úložišť radioaktivních odpadů na další tři roky. Z plánu vyplývá, že příprava hlubinného úložiště jaderného odpadu bude od letoška do roku 2022 stát 1,7 miliardy korun.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…