Vláda projedná novelu zákona o spotřebních daních a DPH

19.06.2012 6:20

Cena cigaret a tabáku v následujících dvou letech poroste. Celkově by měla být krabička cigaret ve srovnání s nynějším stavem v roce 2014 dražší zhruba o čtyři koruny. Vláda dnes totiž projedná návrh novely zákona o spotřebních daních, která právě u tabákových výrobků zvyšuje spotřební daň.

Vláda projedná novelu zákona o spotřebních daních a DPH
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Hlasování o důvěře vládě 27. 4. 2012. Pro vládu se vyslovilo 105 poslanců

Ministři se budou zabývat také novelou zákona o dani z přidané hodnoty (DPH). Daňové přiznání budou muset plátci DPH podávat od roku 2014 pouze elektronicky. Ministerstvo financí (MF) odůvodňuje zavedení elektronického hlášení především bojem s daňovými úniky.

MF na dnešním zasedání kabinetu dále navrhne vložit majetek Českých aerolinií do vznikajícího Českého aeroholdingu. Vložením národního leteckého dopravce bude dokončen proces vzniku holdingové struktury v českém letectví.

Zvýší se některé poplatky

V novele zákona o místních poplatcích MF navrhne zvýšit poplatek za lázeňský nebo rekreační pobyt a poplatek za povolení k vjezdu s motorovým vozidlem do vybraných míst.

O zakázku na první dálniční stavbu financovanou s použitím soukromých peněz (PPP projekt) se může začít soutěžit ve druhé polovině letošního roku. Na dálnici D3 spojující hlavní město s Rakouskem se má tímto způsobem budovat úsek mezi Bošilcem a Borkem poblíž Českých Budějovic. Základní parametry projektu dnes vládě představí ministerstvo dopravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…