Vláda se bude zabývat brexitem či odvody za státní pojištěnce

10.04.2017 6:19

Česká vláda dnes projedná priority, které bude země zastávat při vyjednávání o odchodu Velké Británie z Evropské unie. Ministři se budou zabývat také nařízením, podle kterého by stát od příštího roku za své pojištěnce odváděl o 49 korun měsíčně víc než letos. Celkové roční náklady na odvody by tak vzrostly zhruba o 3,5 miliardy korun.

Vláda se bude zabývat brexitem či odvody za státní pojištěnce
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) má o okolnostech brexitu informovat ve středu poslance. Británie oficiálně oznámila odchod z EU na konci března. Sobotka už uvedl, že Česko bude hájit práva svých občanů žijících v Británii, na společném stanovisku se v únoru shodly sněmovní strany. Kvůli brexitu se sejde mimořádný evropský summitu 29. dubna.

Kabinet má na programu také návrh vyčlenit zvláštní rozpočtovou kapitolu pro Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost, který má vzniknout od července vyčleněním z Národního bezpečnostního úřadu. Jeho výdaje by měly letos být zhruba 214 milionů korun.

Ministři by měli také vyslechnout zprávu o situaci v oblasti migrace nebo materiál o činnosti Státního úřadu pro jadernou bezpečnost v loňském roce. Resort životního prostředí bude informovat o programu na předcházení vzniku odpadů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…