Vláda stáhla devět zákonů Rusnokova kabinetu, třeba o nemocničních poplatcích

03.02.2014 13:07

Nová vláda Bohuslava Sobotky stáhla devět z přibližně 40 zákonů kabinetu Jiřího Rusnoka, jde například o zákon o ozbrojených silách nebo o zdravotním pojištění, který se týká poplatků v nemocnici.

Vláda stáhla devět zákonů Rusnokova kabinetu, třeba o nemocničních poplatcích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Vláda má za sebou prakticky první věcné jednání. Během něj stáhla devět z asi 40 zákonů Rusnokova kabinetu. Jde například i o zákon o ozbrojených silách či novelu služebního zákona nebo o zdravotním pojištění, kde se upravovaly poplatky v nemocnici.

Na jednání se Bohuslav Sobotka viděl s šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem, s nímž hodlá ještě jednat o náměstkovi na Ministerstvu financí za ČSSD. Premiér prý doufá, že dohoda bude dodržena a ČSSD zde bude mít zastoupení.

Původně se hovořilo o Jiřím Peřinovi coby náměstkovi pro daně, to však ministr financí Babiš odmítl. „Ta diskuse nikdy nebyla o panu Peřinovi, ale o zastoupení ČSSD na Ministerstvu financí ve formě náměstka,“ vysvětlil Sobotka. „Ta diskuse je stále otevřená,“ dodal.

Kdy bude pokračovat, neupřesnil. „My jsme se s panem Babišem viděli dnes během jednání vlády, očekávám, že se uvidíme i zítra během jednání Poslanecké sněmovny,“ řekl pouze Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …