Vladimir Putin zdrbal bankéře. Tímto literárním přirovnáním...

19.04.2017 10:02

Prezident Ruské federace Vladimir Putin přirovnal dnešní bankéře, kteří nabízejí lidem spotřebitelské úvěry s „gigantickými“ úroky, ke staré Aleně Ivanovně ze známého Dostojevského románu Zločin a trest.

Vladimir Putin zdrbal bankéře. Tímto literárním přirovnáním...
Foto: kremlin.ru
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin během letošní velké tiskové konference

Vladimir Putin vystoupil s projevem na zasedání prezídia Státní rady týkajícího se problémů ochrany práv spotřebitelů. „Mnoho velice závažných problémů vzniká v souvislosti s uživateli tak zvaných mikropůjček,“ prohlásil ruský prezident. 

Ruský prezident – opíraje se o údaje získané od ruské centrální banky – uvedl, že průměrná doba splatnosti tak zvaných „půjček do výplaty“ činí 7 dní. Jejich průměrná výše je prý zhruba 3000 korun. Ve výsledku lidé takovou mikropůjčku přeplácí o nějakých 12 %. 

Nicméně prý existují i takové případy, kdy lidé – například při využití půjčky s dobou splatnosti 30 dní ve výši 12 000 korun – půjčku přeplácejí až o 800 %. 

„Známá stařena z Dostojevského je ve srovnání s našimi dnešními věřiteli velmi skromný člověk,“ prohlásil prezident Putin. 

V první řadě by měli být lidé podle ruského prezidenta finančně gramotní a být si vědomi například toho, že je možné dostat se z těžké životní situace tak, že člověk například vyhlásí osobní bankrot. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…