Vládnoucí slepenec na Praze 10 utratí 150 tisíc za barové posezení

08.10.2019 12:54

KAM JDOU VEŘEJNÉ PENÍZE V září jsme informovali o tom, že radnice Prahy 10 vybavuje prostory svého vedení novým nábytkem. Mluvilo se dokonce o baru. To nám sdělili dva úředníci. Na dotazy, pro koho je sezení určeno, nám ale radnice neodpověděla. Nyní máme k dispozici fakturu na nový nábytek a víme, na kolik radnici Prahy 10 přišel.

Vládnoucí slepenec na Praze 10 utratí 150 tisíc za barové posezení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mimořádná schůze zastupitelstva Prahy 10 skončila neschválením jejího programu. Jediným bodem byl přitom návrh neschválení prudkého navýšení daně z nemovitosti

„Jak jistě víte, jeden ze šéfů ODS chlastá tak, že mu staví vlastní bar i s pípou, říká se po radnici. A pokud ne pro něj, tak ještě pro paní Chmelovou, která od těchto úžasných míst sedí jen několik metrů,“ dodal tento náš zdroj. Současně se slovy poskytl i několik fotografií, na kterých je patrné, že v prostorách starostky Prahy 10, kde se srocuje celé vedení této městské části, je vytvářen pultík a několik barových stoliček. 
 
Naše redakce má k dispozici fakturu na nové sezení a barový pultík a již víme, že nábytek nové recepce vyšel na více než 150 tisíc korun. 
 
„Objednáváme u Vás nábytek dle přiloženého seznamu na realizaci recepce v budově A, 4. patro,“ stojí v objednávce z obchodního domu IKEA. Celková suma včetně DPH činí 151 125 korun.

Barový pultík radnici vyšel na 15 448 korun. Vyšší částku, celkově jde o 116 750 korun, stálo sezení a zútulnění prostoru radnice. Například pět barových židliček stálo radnici 17 450. Deset polstrovaných křesel stálo radnici celkem 54 900. Jako další na faktuře jsou například stojany na květiny a květináče v hodnotě 7 552 korun. 
 
Fakturu schválil místostarosta Prahy 10 David Kašpar z koalice VLASTA. Jen pro připomenutí dodejme, že na Praze 10 vládne koalice VLASTA, Piráti a ODS. Starostkou je Renata Chmelová, která má pod sebou celkem pět místostarostů. Janu Komrskovou, Petra Beneše (oba Piráti), Filipa Humplíka z ODS, zmíněného Davida Kašpara a také Martina Valoviče z ODS.  
 
Celou radnici Prahy 10 čeká velká rekonstrukce, která vyjde na stovky milionů korun. Radnice nedávno uzavřela smlouvu s projekční kanceláří Casua, které jenom za zpracování projektové dokumentace zaplatí 44 milionů a sto tisíc korun.
 
ParlamentníListy.cz se soustavně věnují upozorňování na smlouvy státních, krajských a městských institucí. Pravidelně přinášíme informace o utrácení veřejných prostředků, nad kterým často zůstává rozum stát. Jelikož se souhrnně jedná o desítky textů, rozhodli jsme se od 1. června 2020 tyto materiály sjednotit, aby je měli čtenáři možnost lépe dohledat. Všechny články proto naleznete pod shodným tagem "Kam jdou veřejné peníze".
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…