Vlastizrada! Ohrožení státu! žalují Němci Merkelovou. Všech tisíc oznámení však bylo odloženo

30.08.2017 10:12

V Německu bylo od roku 2015 podáno více než 1000 trestních oznámení na Angelu Merkelovou, týkajících se jejího chování v migrační krizi. Směřovala ke Spolkovému státnímu zastupitelství v Karlsruhe, které se zabývá případy ohrožení státu, a většina z nich měla kancléřku vinit z trestného činu vlastizrady.

Vlastizrada! Ohrožení státu! žalují Němci Merkelovou. Všech tisíc oznámení však bylo odloženo
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Spolkové státní zastupitelství se s podáními vypořádalo jednoduše. „Všechna trestní oznámení jsou neopodstatněná,“ řekla tisková mluvčí prokuratury Frauke Köhlerová deníku Mannheimer Morgen.

Ten ve svém článku rovněž uvedl, že drtivá většina trestních oznámení měla pocházet „z kruhů blízkých AfD“. Alternativa pro Německo je v německých médiích prezentována jako extremně pravicová, protievropská a protiintegrační strana.

Jak německý mediální mainstream stranu prezentuje, to nejlépe ukazuje redakční komentář, který Mannheimer Morgen ke zprávě připojil. Titulek zní: Práskání od AfD. (V originále Die Knallerbse, což znamená práskání či prásknutí ve smyslu hlasitého úderu, nikoliv v přeneseném smyslu udávání jako v češtině; pozn. PL)

CELÝ KOMENTÁŘ V NĚMČINĚ ZDE

Hned v úvodu pojmenovává stranu jako „ti Weidelové, Gaulandové a Jungesové“, kteří jsou v současnosti na „své drsné a diskriminační předvolební cestě“. Tito lidé by prý tuze toužili ukázat národu Angelu Merkelovou před soudem pro velezradu.

„Je uklidňující, že spolková prokuratura těchto více než tisíc podání proti Merkelové zavrhla,“ chválí komentátor. AfD, která tyto „nesmysly“ šíří již od roku 2015, tak prý byla narušena její strategie. „Je to jednoduché: Musíte to opakovat stále dokola, pak tomu lidé věří,“ představuje strategii.

Že je veškeré trestní popotahování spolkové kancléřky Merkelové politickou provokací AfD, to je prý po slovech mluvčí Spolkového státního zastupitelství nad slunce jasné. Proto se komentátor obrací přímo ke čtenářům: „Prosím, zůstaňte v pohotovosti, nenechte se uvést tímto práskáním AfD v omyl.“


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…