Vlhkost v Blance může znemožnit její budoucí užívání

11.03.2015 19:25

Problém s vlhkostí a zatékáním v tunelu Blanka je natolik závažný, že jsou namístě obavy ohledně budoucího provozu v této dopravní stavbě. S odvoláním na oficiální zdroje to dnes na dotaz ČTK řekl starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09). "Vážně se obáváme toho, že jakmile se tunel otevře, objeví se technické a stavební závady, kvůli kterým ho bude nutné zavřít nebo v něm výrazně omezit dopravu," tvrdí starosta. Vedení Prahy nedávno znovu odložilo otevření tunelu, tentokrát kvůli vodou poničeným kabelům. Nový termín není znám.

Vlhkost v Blance může znemožnit její budoucí užívání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelu Blanka

"Stejně tak trváme na prověření kvality ostatních stavebních technologií, hydroizolací a celkové kvality stavebních prací," uvedl starosta. 
   
Důležitou dopravní stavbu, která jako součást Městského okruhu vyšla na 37 miliard korun, provázejí problémy od začátku. Aktuální pře se vede o to, kdo nese vinu za škody způsobené vodou a kdo zaplatí výměnu technologií. Podle odhadů jde o práce za stovky milionů korun. Radní dokonce zvažují proti dodavateli technologií arbitráž. Rozhodčí soud už loni řešil spory se stavební firmou Metrostav o miliardové částky. Pokračuje soudní pře se správcem stavby, firmou Inženýring dopravních staveb (IDS). 
   
Výstavbu více než šestikilometrového tunelu Blanka zahájila v roce 2007 někdejší politická garnitura v čele s primátorem Pavlem Bémem (ODS). Blanka měla být otevřena v roce 2011. Proti původním předpokladům se práce prodražily zhruba o šest miliard korun.  
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…