Vlivný člen ČSSD: Paroubek si útok vymyslel, příště ho napadne Al-Kaida

24.04.2012 18:24

Na severu Čech se rozjela předvolební antikampaň, jak se patří. Vlivný člen severočeské a chomutovské ČSSD Roman Houska obvinil svého bývalého kolegu, dnes předsedu LEV 21 Jiřího Paroubka, že si brachiální útok na svou osobu zinscenoval minulý týden sám.

Vlivný člen ČSSD: Paroubek si útok vymyslel, příště ho napadne Al-Kaida
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek na ustavujícím kongresu NS-LEV 21

Minulý týden napadl bývalého premiéra na Malé straně úderem do obličeje útočník, který se při ataku navíc nechal natáčet svým komplicem. Paroubek v úterý na svém facebookovém profilu anonymního útočníka vyzval k setkání, na němž by si oba mohli vysvětlit důvody, které útočníka vedly k zákeřnému útoku.

Podle Romana Housky, vlivného člena ČSSD, se však útok na Paroubka odehrál v režii expremiéra samotného a Paroubek se ze sebe snaží prý jen dělat mediální oběť, podobně jako Kateřina Jacques.

"Pan Paroubek už je velmi nešťastnej a velmi zoufalej, protože očekávám, že teď poté, co se nechal jakože zmlátit, na něj zaútočí ještě Al-kaidá, potom na něj zaútočí teroristi a nakonec ho zakousne před začátkem krajských voleb oranžovej upír Houska,“ uvedl.

Argumentem pro Houskovo vyjádření má být zkušenost z ČSSD ještě za Paroubkova předsednictví. "Jsem si naprosto jist, na sto procent, že si to vymyslel, tyhlety schizofrenní scénáře, že na něj bude spáchán atentát, akorát se nevědělo, zda šípem nebo kulkou, vznikaly ještě za pana Dimuna a Paroubka v době, kdy šéfoval sociální demokracii,“ připomíná Houska.

Paroubek si osočení nenechal líbit. "Nemohu jako demokraticky politik reagovat na kdejaké výkřiky ze severočeského podsvětí. Pan Houska je zosobněním problému, kterým trpí celá ČSSD, totiž, že jí stejně jako ODS na regionální úrovni ovládají kmotři na pomezí zločinu a byznysu. Věčně debatovat s člověkem, který přejíždí lidem nohy a pro něhož je fyzické násilí obvyklým nástrojem vnitrostranické diskuse, nemá smysl,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz Paroubek.

Údajným preferencím Paroubka se smál

Na stránkách portálu Vaše věc se navíc v úterý objevil průzkum národních socialistů, který predikuje straně nárůst preferencí. "LEV21 v některých regionech tvrdě konkuruje velkým politickým stranám. Například v Ústeckém kraji, kde se na čele kandidátky národních socialistů objeví právě Jiří Paroubek, se údajně pohybují preference strany okolo 15 procent. V těchto číslech se prý dokonce shodují interní průzkumy organizací ODS a ČSSD v Ústeckém kraji. Podle těchto průzkumů naopak sociální demokraté dosahují pouhých 20 procent preferencí a ODS se dokonce pohybuje jen okolo 6 procent,“ píše redakce.

Tato čísla jsou podle Housky směšná. "Tomu se jen směju, je to zoufalost,“ uzavřel Houska.

Podle posledního průzkumu agentury SANEP se LEV21 celostátně pohybuje pod třemi procenty. V posledním měření téže agentury v Ústeckém kraji se LEV21 neobjevil vůbec (výzkum ZDE).

Paroubek a Houska si nezůstanou nic dlužni. A v podstatě při jakékoli příležitosti na sebe mediálně zaútočí. Ostrá slova padla i na začátku letošního roku, kdy neznámý pachatel spustil falešné stránky s gay porno tematikou ve snaze očernit hejtmanku Ústeckého kraje Janu Vaňhovou, která je zároveň Houskovou partnerkou.

Roman Houska bezprostředně obvinil Jiřího Paroubka, že za útok je zodpovědný on, respektive jeho okolí. Paroubek za nařčení vyhrožoval Houskovi pohotově soudem. Paroubkův portál Vaše věc od spuštění na druhou stranu vytrvale shromažďuje a publikuje negativní zprávy na Houskovu osobu, objevující se v tisku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…