Volební čísla pro prezidentské kandidáty jsou konečně rozdána

15.12.2017 11:40

Prezident Miloš Zeman bude o znovuzvolení v lednových volbách usilovat s číslem sedm. Bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš, který je podle průzkumů nejvážnějším konkurentem, získal číslo devět. Textař a podnikatel Michal Horáček, který stejně jako Zeman a Drahoš kandiduje na základě občanské nominace, obdržel dvojku. Čísla dnes všem devíti zaregistrovaným kandidátům vylosovala Státní volební komise.

Volební čísla pro prezidentské kandidáty jsou konečně rozdána
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany ve Strážnici

Z trojice kandidátů, které navrhli poslanci, dostal bývalý šéf Škody Auto Vratislav Kulhánek (ODA) číslo šest, prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek (Realisté) číslo čtyři a hudebník a šéf strany Rozumní Petr Hannig pětku.

Z kandidátů, které navrhli senátoři, má diplomat Pavel Fischer trojku, lékař Marek Hilšer číslo osm a expremiér a bývalý předseda ODS Mirek Topolánek číslo jedna.

Vylosovaná čísla slouží ke snazšímu rozlišení kandidátů. Určí jejich pořadí na volebním webu a budou uvedena v záhlaví jejich hlasovacích lístků. Uchazeči o prezidentský úřad budou moci čísla využít také ve své volební kampani.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…