Vondráček ohromil Soukupa: Neřekli jsme, že chceme vnitro. Ale nechceme, aby ho měla ČSSD

13.04.2018 11:31

Předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) má za to, že by ČSSD v žádném případě neměla obsadit Ministerstvo vnitra. V Duelu Jaromíra Soukupa na TV Barrandov prozradil, kdy by se mohla zrodit vláda s důvěrou. Ze všech sil také hájil pražskou primátorku Adrianu Krnáčovou. Předseda SPD Tomio Okamura, který seděl proti Vondráčkovi, hodnotil Krnáčovou dost odlišně.

Vondráček ohromil Soukupa: Neřekli jsme, že chceme vnitro. Ale nechceme, aby ho měla ČSSD
Foto: TV Barrandov
Popisek: Duel Jaromíra Soukupa Speciál

Hned na úvod se Radek Vondráček jal hájit pražskou primátorku za hnutí ANO Adrianu Krnáčovou. Tato dáma prý zvládla celé volební období a není správné o ní šířit nesmysly.

„Zvládla celé volební období a dost mi vadí, jak všichni říkají ty nesmysly, že za ní padají mosty po Praze. Každý normální člověk ví, že je to nesmysl a že jsou to jen řeči, které vycházejí zejména ze Sněmovny. Podle mě byla úspěšná, a pokud se rozhodla, že nechce kandidovat, je to její rozhodnutí,“ řekl Vondráček. Ocenil především to, že Krnáčová dokázala vyřešit kauzu Opencard. Vondráčkova slova přinesl server Týden.cz.

Tomio Okamura okamžitě oponoval, že Pražané čekali od primátorky vyřešení celé řady problémů, ale nedočkali se.

Větší část debaty však pánové věnovali otázkám sestavování vlády. Okamura po schůzce s prezidentem Milošem Zemanem hovořil o tom, že by vláda mohla vzniknout relativně rychle, pokud stávající premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) přistoupí na programové podmínky SPD. Ve hře byla menšinová vláda ANO podporovaná komunisty a Okamurou. Členové ANO však této variantě řekli ne a uložili Babišovi, aby znovu jednal s ČSSD.

Vondráček před kamerami konstatoval, že teď už jednání o vládě nepotrvá dlouho. Vláda s důvěrou se prý může zrodit v řádu dnů, maximálně týdnů. Záleží na tom, zda se podaří dosáhnout i personálních kompromisů. ANO je podle Vondráčka ochotno jednat, ale z jedné věci zřejmě neustoupí. Babiš a jeho kolegové si nepřejí, aby ČSSD získala vnitro. „My jsme neříkali, že za každou cenu chceme vnitro, my jen říkáme, že moc nechceme, aby ho měla znovu ČSSD. Chceme, aby tam přišel také někdo jiný,“ vysvětlil.

Okamura Vondráčkovi vyčetl, že lidem vadí, že půl roku od voleb nemá Česko stabilní vládu. Předseda SPD se přitom dovolával demonstrantů v ulicích českých a moravských měst, kteří proti Babišovi skutečně demonstrovali.

 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…