Vrahu Romana Housky, čti vzkaz od vyšetřovatele

03.02.2014 14:06

Severočeští kriminalisté stále nedokázali objasnit vraždu kontroverzního chomutovského podnikatele Romana Housky z listopadu loňského roku. Prostřednictvím serveru Česká pozice však přesto pachateli vzkazují, že by se měl ruky zákona obávat. Všechny ostatní vraždy, které tým ústecké mordparty zkoumal, totiž prý objasnil.

Vrahu Romana Housky, čti vzkaz od vyšetřovatele
Foto: Jaroslav Bukowski
Popisek: Zavražděný člen ústeckého Krajského výkonného výboru ČSSD Roman Houska

V roce 2012 se v rajónu ústecké kriminálky stalo osm vražd. Kriminalisté je všechny objasnily, stejně jako patnáct ze šestnácti vražd z roku 2013. Tou šestnáctou je bohužel ta mediálně nejznámější - vražda chomutovského bosse Romana Housky přímo před garáží jeho vily.

Vedoucí ústecké kriminálky Martin Charvát vyšetřuje vraždy už třináct let. Věří proto, že se svým týmem najdou i pachatele svého „nejslavnějšího“ případu.  

Před Vánoci se objevila zpráva, že se vyšetřovatelé Houskovu vrahovi přiblížili. To však policista Charvát popírá. Ani se státním zastupitelstvím prý v tomto duchu nekomunikovali. Mohla to prý být záměrně vytvořená mediální zpráva.

Ve skutečnosti prý policisté stále vyšetřují všechny možnosti. „Žádnou z vyšetřovacích verzí nemůžeme v současnosti vyloučit. Je tam i možnost, že to mohla být nájemná vražda,“ upozorňuje. Podle něj se naplní stará kriminalistická pravda, že pokud se vrah nenajde do čtrnácti dnů, znamená to dlouhé a komplikované vyšetřování. Například na analýzu vzorku DNA se podle něj i u případů majících prioritu čeká týdny.

Kromě toho vyšetřovatel Charvát prozradil, že ústečtí kriminalisté, navzdory své výtečné pověsti, nejsou v pravém smyslu „mordpartou“. Na rozdíl od Prahy, kde se vyšetřovatelé mohou věnovat výhradně vraždám, prý v regionech často musí současně řešit jiné věci, například loupežná přepadení, nebo drogové delikty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…