Vsadím se, že se Putin podílel na přípravě vražedné akce Vrbětice, říká exministryně Zelených

24.04.2021 16:18

Exministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková je ráda, že se Česko konečně odmítlo sklonit před ruskými imperiálními choutkami. Vladimir Putin podle někdejší členky vlády zkouší svět přesvědčit, že je pánem mocnosti, a udělá leccos, aby na sebe upozornil. Podle Stehlíkové se Putin podílel i na přípravě útoku na Vrbětice.

Vsadím se, že se Putin podílel na přípravě vražedné akce Vrbětice, říká exministryně Zelených
Foto: wikipedia.org
Popisek: Džamila Stehlíková

Někdejší ministryně pro lidská práva za Zelené Džamila Stehlíková má za to, že ruský prezident Vladimir Putin by se rád vrátil do sovětských dob, kdy Leonid Iljič Brežněv soupeřil se Západem. Jenže Západ dnes Putina nebere tak vážně, pročež na sebe milovník Sovětského svazu, který považuje jeho rozpad za největší tragédii 20. století, všelijak upozorňuje. Tu útokem na ukrajinský poloostrov Krym, tu výbuchem skladu ve Vrběticích.

„Teroristická akce ve Vrběticích byla součástí tohoto Putinova pobláznění v roce 2014. Výbuch munice měl překazit dodávky zbraní vojenským silám, které se bránily proti ruským útokům na Ukrajině. Záměr, logistika a vybavení podvratné akce v českých muničních skladech odpovídaly úrovni sedmdesátých let. Jako kdyby si Putin puberťák hrál na rozvědčíky. Vsadím se, že se ruský prezident osobně podílel na přípravě vražedných akcí svých tajných služeb, včetně výprav za účasti známých obdivovatelů gotických katedrál Petrova a Baširova (Pata a Mata),“ poznamenala Stehlíková v textu na blogu Aktuálně.cz.

Ruská federace podle Stehlíkové využívala Česko k oslabení EU. Stačí se podívat na to, jak český prezident fakticky pomáhal Vladimiru Putinovi, když se kremelský pán ocitl v izolaci.

Teď se však zdá, že Česko přestává hrát podle ruských pravidel, neboť je připraveno dorovnat počty pracovníků na ambasádě shodně s tím, jak to dělá ruská vláda na českém velvyslanectví v Moskvě.

„Drama posledních několika dnů se pro Česko proměnilo ve ztrátu posledních iluzí o Rusku a opuštění sféry jeho zhoubného neoimperiálního vlivu. Česká republika si narovnala páteř, vrátila se na Západ a k sobě vlastním hodnotám demokracie, lidských prav a svobod. Havel zvítězil nad Zemanem,“ uzavřela Stehlíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…