Vše je úplně jinak. Hájek odkrývá, co je za aférou kolem Haška

02.11.2013 19:37

Kolem kauzy místopředsedy ČSSD Michala Haška se odehrává ještě něco důležitého, ale zaniká to v „rachotu“ médií, upozorňuje bývalý vicekancléř prezidenta Václava Klause. Podle Petra Hájka na tuto „hrozivou partii“ nakonec doplatíme všichni.

Vše je úplně jinak. Hájek odkrývá, co je za aférou kolem Haška
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

„Volební tajenka ještě zdaleka není rozluštěna. Nahradilo ji však moralistní drama v přímém přenosu: Tajná schůzka, puč, lhaní, rozpad jsou nejčastější výrazy, které to divadlo provázejí. Publikum má být spravedlivě rozhořčeno – a je. Tohle jsou ti politici! Zase si s námi hrají svoje hříčky! Lžou a kradou! Ještě že je tady ten Babiš! Skoro všechno je to přesně tak. S tím malým doplňkem – že skoro všechno je úplně jinak,“ píše Petr Hájek na svém webu Protiproud.cz.

Anketa

Kdo vás ze členů ČSSD nejvíc zklamal?

hlasovalo: 13723 lidí
„Realita je taková, že nepravdivých, zavádějících či přímo manipulativních výroků – prostě lží – se dopouští valná většina lidí. Přesto jen malá část z nás je schopna opravdového násilí či zločinu. Je-li však přistižen při lži politik, je to jiná káva. Morální rozhořčení, je-li zapotřebí, se skrze média rozšíří jako příbojová vlna. Právě to se stalo Michalu Haškovi a spol. v právě probíhající ‚Lánygate‘,“ dodává bývalý vicekancléř prezidenta.

Podle svých slov ale ani v nejmenším nehájí sociální demokraty, kteří „podvedli veřejnost“. Snaží se akorát ukázat, o co se doopravdy hraje. A to je mediální kauzou dokonale zakryto. Na jednu stranu je to volební katastrofa ČSSD.

"Moralistní vzrušení kolem údajného puče v sociální demokracii má však zakrýt ještě něco daleko hlubšího. Obchod, který probíhal dávno před volbami a bez ohledu na jejich výsledek poběží dál. V době před rozpuštěním sněmovny byl pro Sobotkovo křídlo obchodním partnerem především Miroslav Kalousek a jeho ‚knížecí‘ loutka. Po nich je to Andrej Babiš. A když jde o ‚obchod století‘, jsou ‚ideové‘ rozdíly k smíchu. Proto Bakalovo mediální impérium tak statečně brání právě Sobotku. Společné zájmy Bakala - Sobotka jsou pradávné a táhnou se z doby, kdy byl dnešní předseda ČSSD ministrem financí. Andrej Babiš to jako byznysmen nepochybně dobře chápe a bude tomu ostražitě sekundovat – pokud z toho bude profitovat,“ dodává Hájek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…