Všichni to čtou! Jakub Janda je šťastný, že může ovlivnit váš osud. Jak?

27.08.2019 7:15

Lobbista Jakub Janda na svém facebookovém profilu poukázal na Doporučení týdne think tanku Evropské hodnoty. „Zde říkáme, co by podle nás měly státní instituce udělat v oblasti bezpečnostní politiky,“ poznamenal Janda.

Všichni to čtou! Jakub Janda je šťastný, že může ovlivnit váš osud. Jak?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobbistického spolku Evropské hodnoty

„Každý týden si to čtou stovky lidí ve státních a politických institucích,“ míní. „Včera byl s naším doporučením v Otázkách Václava Moravce konfrontován ministr obrany. Jasně, že se to naplno nestane. Ale chceme, aby se konečně začalo nahlas mluvit o důrazné reakci českého státu na ruské vykrádání českých bezpečnostních institucí, které bohužel vláda systematicky ututlává,“ zmínil.

„Na multilaterální ůrovni by česká vláda měla v rámci NATO pomocí článku 4 Washingtonské smlouvy požadovat svolání Severoatlantické rady ke konzultacím, kde by spojencům ČR předložila vyhodnocení dosavadních útoků proti ČR a požadovala by společné stanovisko Aliance, které odsoudí toto ruské nepřátelské jednání. Řada aliančních států dnes čelí podobným útokům a přesně k podobným kolektivním krokům NATO slouží, byť tentokrát nepůjde o vojenskou reakci na ruské agresivní operace,“ zní doporučení.

„Ruská vojenská rozvědka úspěšně napadla a vykradla v letech 2016–2017 české ministerstvo zahraničí, což potvrdila ve své výroční zprávě BIS, letos se další útok opakoval. Je na čase začít Rusko trestat. Mohli bychom začít tím, že pošleme všechny příslušníky ruské vojenské rozvědky GRU z ruské ambasády v Praze domů. Okamžitě,“ dodal rázně Janda.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…