Vy se mě na něco ptáte?! Uvolněný Babiš zúčtoval s ČT

28.01.2023 16:25 | Ze sítí

Po prvním kole se v centrále hnutí ANO na Chodově odehrála nejskandálnější tiskovka, jakou česká politika za dlouhé roky nepamatovala. Nyní, po porážce ve druhém kole, před novináře nastoupil zcela jiný Andrej Babiš. Uvolněný, klidný a až na závěrečný výstup s redaktorem ČT Řezníčkem pozitivně naladěný.

Vy se mě na něco ptáte?! Uvolněný Babiš zúčtoval s ČT
Foto: Screen vysílání ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci po porážce v prezidentských volbách

„Děkuju všem za podporu na mítincích, na síti. Byli jste fantastičtí,“ zahájil Andrej Babiš tiskovou konferenci poté, co pogratuloval vítězi a popřál mu, aby byl prezidentem všech.

Děkoval manželce Monice, jeho samotného prý v kampani překvapila, i svému štábu.

Svým voličům vzkázal, ať nejsou zklamaní. „Nic nekončí. My, hnutí ANO, tady budeme stále pro vás.“

„Chtěl bych podpořit všechny naše podporovatele, aby akceptovali, že jsem prohrál a že máme nového prezidenta. Nebyli jste to vy, kdo dělal různé ataky,“ obrátil se na voliče. Připomněl, že zde byl ničen majetek, konflikty osob musela řešit policie a šéfka jeho kampaně trávila v posledních dnech více času na policii než ve štábu.

„Všichni viděli, jak to bylo na náměstích,“ dodal jako reakci na všechny, kteří z násilí vinili jeho kampaň.

Poprosil by, aby se po volbách vše zklidnilo oboustranně, aby se přestaly hádat rodiny, aby nedocházelo k šílenostem, jako že jeho voliči budou přicházet o práci, jak na sociálních sítích také zaznívalo. „Prosím, zastavme to násilí,“ žádal prezidentský kandidát.

Život jde podle Babiše dál. „Chci podpořit všechny voliče, aby příště, ve sněmovních volbách, dali hlas hnutí ANO. Byl jsem kandidát hnutí ANO,“ zdůraznil. Bylo by podle něj skvělé, kdyby hnutí bojující za zájmy občanů získalo celé dva miliony dvě stě tisíc hlasů, které si připsal v těchto volbách.

„Je tu nová motivace. Abychom zásadním způsobem vyhráli příští volby,“ vyzval Babiš, který zůstává jako předseda ANO lídrem parlamentní opozice.

Pak projev odlehčil další výzvou ke zklidnění: „Zdravím celý Twitter. Přeju vám svět bez Babiše, zkuste žít bez něj. Zkuste ráno vstát bez toho, že nenávidíte Babiše,“ navrhl.

A co vzkázal svým sympatizantům? „Budu tady dál, pro všechny z vás. I když jsem prohrál, tak jsem motivován, aby hnutí ANO pokračovalo.“

Ocenil, že jeho soupeř v celém vítězném projevu ani jednou nevyslovil jeho jméno. „Na rozdíl od jiného pána,“ zmínil projev premiéra Fialy, který naopak udělal z porážky Babiše středobod voleb a mluvil o konci Babišovy éry. Fiala také obvinil Babiše ze všech hnusných věcí této kampaně včetně útoků, kterým čelil Babiš od příznivců Petra Pavla.

„Ale už budu hodnej, už mlčím,“ předal Babiš slovo novinářům.

CNN Prima NEWS: „Řekli lidé, že vás nechtějí?“

„Jak nechtějí? Já tam vidím dva miliony tři sta osmdesát šest tisíc lidí. Ono to tak asi nevypadá,“ smál se s pohledem na obrazovku.

Jaká bude jeho budoucnost v ANO, to řekne předsednictvo 8. února.

Další dotaz směřoval na případnou komunikaci či spolupráci s prezidentem Pavlem. „Já jsem řekl, že jako prezident bych nabídl spolupráci panu premiérovi. Teď je prezidentem pan Pavel, takže očekávám, že on osloví mě,“ vzkázal opoziční předák.

Pak se mikrofonu chopila Daniela Drtinová a zajímala se, zda podle Babiše výsledek voleb neukázal, že voliči dali najevo, že nechtějí, aby jim kandidát lhal.

„My si můžeme říct, kdo lhal a kdo nelhal. Já tu nechci rozebírat, co dělala média, dnes máme velký den, máme oslavovat volbu nového prezidenta,“ odpověděl v klidu Babiš.

Hned další dotaz měl za Českou televizi Martin Řezníček. Jemu Babiš po dotazu na další komunikaci s Petrem Pavlem zopakoval: „Považuju za logické, že prezident by si měl říci, zda chce mluvit se sněmovní opozicí.“

A na druhý dotaz zareagoval: „Pane Řezníčku, já se divím, že po tom, co jste předvedl v té debatě, na mě mluvíte vůbec.“

Načež se slovy „hnutí ANO jede dál“ opustil pódium.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…