Vyberte si sluníčkový název. Server radí, jak sestavit nové hnutí jako Babiš

02.11.2013 20:37

Server E15.cz připravil „návod“, jak se dá sestavit nové politické hnutí, které bude úspěšné ve volbách. Andrej Babiš je podle něj sice výsledkem toho, jak volili „naivní ňoumové“, ale dá se prý hnutím ANO alespoň v něčem inspirovat.

Vyberte si sluníčkový název. Server radí, jak sestavit nové hnutí jako Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

„Říkej svému projektu „hnutí“, ne „strana“. Je úplně jedno, že opravdová hnutí jako Tea Party nebo Solidarność vznikají odspoda, zatímco ty si svou stranu už od založení šéfuješ jako firmu. Novináři tu lidovou nálepku nekriticky převezmou,“ radí jako první bod návodu serveru.

Přidává pak další – vyber si sluníčkový název. Pro inspiraci uvádí tzv. Čaromocná slova na podporu míru. Vybírat se dá z lásky, světla, hojnosti nebo třeba naděje. „Úspěch prodává. Pravice tak dlouho šaškovala s mýtem úspěchu, až její voliči raději než ke svobodným přeběhli k ANO a Úsvitu — protože kdo proměnil ve zlato obyčejnou řepku, určitě promění ve zlato i stát,“ uvádí další bod server.

Čtvrtým je pak rada, aby se potenciální zakladatel hnutí v kampani vyhnul politice. „Nesmíš ani naznačit, koho budou tvoje kroky bolet, ačkoliv vždycky to někdo musí zaplatit,“ stojí ve čtvrtém bodu.

„Potřebuješ populární herce. Češi milují moudré klauny. Stačí vzít seznam držitelů Thalie, škrtni ty, které už má Babiš — a vylosuj si lídra,“ uzavírá návod E15.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…