Vyhostíme migranty. Zemmour ve Francii slibuje obrátit kormidlo

26.03.2022 20:46

Kandidát na nového francouzského prezidenta Éric Zemmour, jenž se o post nové francouzské hlavy státu utká společně s dalšími jedenácti kandidáty v prvním kole voleb již 10. dubna, prohlásil, že by Francii v případě jeho zvolení čekalo vyhošťování migrantů do jejich zemí původu. Ukrajinským uprchlíkům s vazbami na zemi by pak naopak nabídl víza. „Jsou tady lidé, kteří jsou jako my, a pak lidé, kteří jsou od nás odlišní,“ pronesl a jmenoval arabské přistěhovalce.

Vyhostíme migranty. Zemmour ve Francii slibuje obrátit kormidlo
Foto: Repro YouTube
Popisek: Éric Zemmour

Anketa

Má NATO vyslat na Ukrajinu mírové sbory?

2%
97%
hlasovalo: 26654 lidí
Kandidát na francouzského prezidenta Zemmour o vyhošťování migrantů z Francie hovořil ve středu na tiskové konferenci v Paříži a podle serveru Newsweek a agentury Reuters zmínil, že by svého cíle chtěl dosáhnout i za pomoci zřízení nového úřadu – ministerstva pro reimigraci.

Navrácení migrantů do zemí jejich původu by chtěl koordinovat s vedoucími představiteli Alžírska, Maroka a Tuniska, tedy zemí, odkud pochází až 30 % přistěhovalců žijících ve Francii. Pokud by země migranty odmítly přijmout zpět, naznačil, že by jim mohla Francie zabavit nemovitosti v zemi.

Cizincům ze jmenovaných zemí by pak chtěl zamezit v jednoduchém způsobu posílání peněz do jejich domoviny prostřednictvím služeb Western Union. Možné zabavování majetku a omezení remitencí považuje Zemmour za „způsoby nátlaku“.

Naopak lidem utíkajícím z Ukrajiny s rodinnými vazbami na Francii by Zemmour chtěl nabídnout víza. „Jsou tady lidé, kteří jsou jako my, a pak lidé, kteří jsou od nás odlišní,“ okomentoval tento dvojí metr k přistěhovalcům. „Dnes už všichni chápou, že jsou arabští nebo muslimští přistěhovalci oproti nám dosti odlišní a že je stále těžší je integrovat,“ doplnil.

Podle serveru Politico z průzkumů vyplývá, že v posledních dnech Zemmour příznivce spíše ztrácí a umísťuje se mezi třetím až čtvrtým místem s preferencemi kolem 11 %. Nejpravděpodobnějšími kandidáty do druhého kola blížících se francouzských voleb jsou podle průzkumů zveřejněných na serveru Politico současný prezident Emmanuel Macron (28 %) a jeho protikandidátka z minulých voleb v roce 2017 Marine Le Penová (19 %).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…