Vyhozená vysoká úřednice šokuje: Ředitel přikazoval lidem krást. Hrozí katastrofa

20.01.2014 8:05

Odvolaná ředitelka úseku kontroly staveb Ředitelství silnic a dálnic Miloslava Pošvářová v rozhovoru pro on-line deník Týden.cz otevřeně hovoří o svém odvolání, uplácení úředníků, miliardové škodě státu i popraskaném Lochkovském mostě, který prý může spadnout.

Vyhozená vysoká úřednice šokuje: Ředitel přikazoval lidem krást. Hrozí katastrofa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silnice, ilustrační foto

Miloslava Pošvářová byla předsedkyní komise dálnice D47, připravovala celou strategii řízení soudního sporu včetně zajištění důkazů. „Stát by, jak se domnívám, spor vyhrál. A proto jeden z úkolů, který vedení dostalo, byl zlikvidovat mě. To se jim podařilo," říká bývalá ředitelka úseku kontroly. Dodala, že státu vznikla škoda kolem tří miliard korun.

Zároveň má prý indicie, že někdo z úředníků, politiků či lidí, kteří rozhodují, jsou podpláceni stavebními firmami. „Bezesporu je firmy platí a platí je dodnes. Vím také, že lidé v ŘSD nechtěli podepisovat příkazy ředitele, který jim nařizoval, že mají krást, takže teď mi všichni tito lidé volají," tvrdí Pošvářová.

Peníze šly prý stranám

Peníze podle Pošvářové mohly odtékat do politických stran. „Ano, to si myslím. Ve chvíli, kdy strany či některé skupiny a zájmová lobby zjistily, že bych mohla být šéfkou ŘSD, nastaly největší ataky," prohlásila v rozhovoru.

Stavbu Lochkovského mostu na Pražském okruhu označila Pošvářová za velký problém. „Je potřeba to řešit, jinak bude problém. Zhotovitel reklamaci uznal. Teď jsme právě měli začít jednání, ale to teď skončilo. Teď už to nikdo řešit nebude. Je to průšvih," uvedla v rozhovoru, který je celý na serveru Týden.cz. Nastat prý může cokoli, nevyloučila ani pád mostu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…