Vyjadřuji podporu studentům. Kalousek natočil protivládní VIDEO

12.04.2018 9:41

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek natočil další video, ve kterém se obul do trestně stíhaného premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO).

Vyjadřuji podporu studentům. Kalousek natočil protivládní VIDEO
Foto: Karel Sikora
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek na Velehradě

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) přišel s nápadem razantně snížit jízdné studentům a seniorům – až o 75 procent. Stálo by to však několik miliard ročně. Kde na to vzít? Babiš si představuje, že jeho ministři sáhnou do rezerv, které údajně nejsou schopní vyčerpat a poskytnou patřičné finance. Mnozí ministři však oponují, že nemají z čeho brát a že by museli šáhnout na peníze, které byly původně určeny na jiné akce.

Především pravicová opozice tvrdí, že Babiš kvůli svému nápadu na nižší jízdné nutí ministry snižovat platy učitelům a snižovat kvalitu státních služeb, protože jim svým nápadem bere peníze. Sám Babiš to rázně odmítá, ale zdá se, že studenti věří spíš kritikům předsedy vlády než premiérovi. Studenti už dali Babišovi jasně najevo, že nechtějí levněji cestovat, pokud by to znamenalo, že se kvůli tomu zhorší kvalita jejich výuky.

Studenty v této věci podpořil také předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Já bych chtěl vyjádřit podporu studentům, kteří píší premiérovi, že nechtějí jet se slevou po cestě za horším vzděláním. Mladí, vzdělaní lidé dobře vědí, že tahle sleva by je přišla velmi draho,“ zdůraznil Kalousek na videu uveřejněném na sociální síti Twitter.

Babiš sice tvrdí, že na slevu peníze jsou, jenže podle Kalouska jde o peníze, které jsou uvedeny jen na papíře a nejsou reálné. Pokud bude vláda chtít slevu na jízdné skutečně zrealizovat slevu, bude muset škrtat v reálně existujících programech, včetně programů na podporu vzdělání.

„Investuje se letos nejméně za posledních deset let a vláda chce investovat ještě méně. Jet po špatných cestách za horším vzděláním, ale se slevou, to je něco, co studenti oprávněně nechtějí a žádná zodpovědná vláda by to neudělala,“ vzkázal na závěr Kalousek Babišovi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…