Vymyšlený covid! řekl brankář. Robert Záruba ho tepal a sám dostal za uši

05.11.2020 14:38

Poprask nejen mezi hokejisty způsobil gólman české hokejové reprezentace Dominik Hrachovina. Dle něho je pandemie koronaviru konspirací. „Řeší se to každý den, tohle divadlo vymyšlený váma, médiama,“ pověděl během tiskové konference. Prý by měl být vyhozen z týmu. „Už se neptejte, mně je to u p*či,“ reagoval Hrachovina.

Vymyšlený covid! řekl brankář. Robert Záruba ho tepal a sám dostal za uši
Foto: Twitter Nory Fridrichové
Popisek: Nora Fridrichová s manželem Robertem Zárubou

Hokejový brankář Dominik Hrachovina z Finska rozbouřil českou veřejnost. Jak informovala například TN.cz, tak český národní hokejový tým se připravuje na pohár Karjala cupu. Reprezentační tým též zorganizoval benefiční akci na podporu českých sestřiček v boji s koronavirem, kdy hráči hodlají darovat zdravotníkům v první linii část svého honoráře.

Celý článek ZDE:

Anketa

Jste pro umožnění korespondenčního hlasování při volbách v České republice?

4%
96%
hlasovalo: 18671 lidí

„Žijeme v nelehké době a chtěli bychom podpořit naše sestřičky a zdravotníky doma, kteří bojují proti covidu v první linii,“ okomentoval iniciativu útočník Andrej Nestrašil.

Poté však překvapil právě gólman Dominik Hrachovina. Ten na online tiskové konferenci po tomto oznámení zpochybnil koronavir. „Řeší se to každý den, tohle divadlo vymyšlený váma, médiama. Tady je zatím situace normální, zaplať pánbůh, že nejsem v České republice a nemusím řešit, co se děje tam,“ odpověděl hokejista na dotaz ohledně bezpečnostních opatření.

Poté, když se čekalo na další dotaz, tak pověděl značně znepokojeně: „Už se neptejte, mně je to u píči.“

Od jeho slov se ovšem distancoval český národní tým. „Respektujeme právo každého člověka na svobodu projevu, v tomto případě však s jeho výroky zásadně nesouhlasíme a naše názory jsou diametrálně odlišné,“ znělo prohlášení od tiskového mluvčího týmu Zdeňka Zikmunda.

„S názorem Dominika Hrachoviny jednoznačně nesouhlasíme. Hokejová reprezentace i mnoho klubů realizovaly řadu aktivit na pomoc v boji s koronavirem či na podporu těch, jež mu v první linii vzdorují. Celá záležitost bude vyřešena interně,“ pověděl hlavní trenér Filip Pešán.

Na twitteru dal poté Pešán vědět, že s Dominikem Hrachovinou mluvil a vysvětlil mu, že zvolil nešťastnou formu vyjádření. „Osobně s ním v tomto směru zásadně nesouhlasím, na druhou stranu plně respektuju právo na jeho vlastní názor,“ dodal.

 

 

Anketa

Věříte novému ministru Blatnému víc než Prymulovi?

hlasovalo: 16700 lidí

Hokejový mistr světa Tomáš Rolínek by Hrachovinu dle iDnes nejraději vyhodil z reprezentace. „Já tohle odsuzuju. Hráč národního týmu má vystupovat seriózně. Ano, můžete mít milion názorů a ventilovat je, kde chcete, ale když oblékáte dres reprezentace, jdete příkladem a hotovo!“ měl říct Rolínek na ČT Sport. „Když vidíte, jaká je doba, jak vypadají nemocnice, uvědomíte si, že to není jen chřipka. Že to je lavina! Před tím musíte mít pokoru. Dominika sice neznám, ale já bych toho hráče minimálně vyloučil z téhle akce z národního týmu,“ dodal.

Do kritiky se pustil i sportovní moderátor Robert Záruba. „Je to pro mne úplný šok, protože takhle jsem Dominika dosud neznal. Totální disrespekt ... úplně ke všem, ale nejvíc k zemi, kterou má reprezentovat,“ uvedl po tom, co si přečetl přepis rozhovoru Dominika Hrachoviny, který během čtvrtečního zápasu se Švédskem sedí na střídačce jako druhý gólman.

 

 

„Akce národního týmu, které podporují lidi bojující s koronavirem a firmy bojující s následky, teď vypadá spíš jako fraška. Nehledě na nesmyslný výpad vůči kolegům, kteří vulgární oslovení nemusejí nutně chápat jako legraci,“ dodal k charitativní akci národního hokejového týmu.

V diskusi se ovšem objevil i politik ODS Pavel Novotný. Dle něj si Záruba hrál na arbitra morálky. „Trošku se srovnáme, Roberte. Je to váš twitter, ale tyhle manýry... Kazatel tywe... Nemám rád nadutost. Prostě nebuďte na pana Hrachovinu drzý,“ napsal.

Na to mu Záruba odpověděl slovy, že si ve svém věku již na nic nehraje. Jen ho už nebaví poslouchat „fantaskní nesmysly“, že to vymýšlejí média. „Nechci se pouštět do marné debaty s člověkem, kterému jsem zřejmě omylem odebral blok, právem udělený za předchozí hulvátství,“ odpověděl Novotnému.

Své k tomu napsal i novinář Infa Honza Palička. Prý Hrachovina šokoval svými výroky o tom, že koronavirus je podvod a konspirace. „Hmm, kluci, co už se na základce moc ve škole nevyskytují, protože se věnují vrcholovému sportu a maturitu často nevidí ani z rychlíku, občas nejsou úplní géniové. To je teda šokující,“ dodal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…