Výprask komunistům: Stříleli do lidí, mučili je ve vězení, zabavovali majetek, kradli... Pekarová Adamová „oslavila“ výročí Vítězného února

25.02.2020 15:46

Ještě 25. února 1989 komunisté popisovali uchvácení moci v Československu, popravy a mučení politických odpůrců jako své vítězství. Více než 30 let poté si tento den připomínáme především proto, aby se podobná zvěrstva už neopakovala. V tomto duchu se o kdysi Vítězném únoru vyjádřila i předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Výprask komunistům: Stříleli do lidí, mučili je ve vězení, zabavovali majetek, kradli... Pekarová Adamová „oslavila“ výročí Vítězného února
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Právě v tento den si připomínáme 72. výročí chvíle, ve které komunisté definitivně uchvátili moc a jali se vraždit své nepohodlné spoluobčany, střílet do lidí, kteří chtěli překročit hranice republiky, a v obrovské míře začali zabavovat soukromý majetek živnostníkům i půdu zemědělcům. Takovýmto způsobem komunisté ničili naši zemi po více než čtyřicet let. Tisíce lidí umučili ve věznicích, statisíce dohnali k emigraci, čímž okradli svou vlast o neuvěřitelné množství lidského potenciálu.

Komunistická zvěrstva a devastaci země pod taktovkou KSČ si dnes připomněla i předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová s kolegy u pomníku obětí komunistické vlády pod Petřínem, kde o 25. únoru promluvila jako o jednom z nejsmutnějších výročí v československých a moderních českých dějinách.

„Myslím si, že si nepřipomínáme jen 25. únor, ale i všechno to, co tomu předcházelo. Proto bychom neměli jen přihlížet, pokud se dějí podobné věci, které k až takto hrůznému vyvrcholení mohou spět,“ požádala Pekarová několik desítek spolustraníků a podporovatelů, kteří na Prahu 1 vyrazili spolu s ní.

Anketa

Souhlasíte s přejmenováním náměstí u ambasády Ruské federace na náměstí Borise Němcova?

3%
97%
hlasovalo: 24479 lidí
„Je smutné, že po těch desítkách let, kdy jsme tady prožívali totalitu, a desítkách let, kdy naštěstí už žijeme v demokratickém státě, tak jsme opět svědky toho, že se komunisté podílejí na současné vládě u nás a podílejí se na ní nejen na té vrcholové úrovni, ale v celé řadě jiných státních struktur,“ upozornila Pekarová s tím, že pro TOP 09 by to mělo být nejen varující, ale také motivační, aby se s tímto neblahým stavem strana pokusila něco udělat. „To je náš hlavní úkol jako demokratů,“ zdůraznila.

Poté požádala o minutu ticha pro všechny oběti komunistického režimu v Československu. Pak k památníku obětí položila květinu. Stejně tak učinili i její kolegové a podporovatelé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…