Vyšší tresty, manželství homosexuálů i osvojení dětí. Majerová z Trikolóry se bouří proti nové vládní strategii

18.05.2021 17:32 | Ze sítí

Vláda Andreje Babiše chce zpřísnit tresty za některé trestné činy. Nově chce zavést přitěžující okolnosti v případech, že se bude jednat o skutky, které budou motivované sexuální orientací či genderovou identitou. Chce tak posílit právní ochranu především homosexuálů, transsexuálů a dalších osob, které podle vlády stále čelí různým formám diskriminace i útokům na jejich důstojnost. Vyplývá to z vládní strategie rovnosti a odstraňování bariér důstojného života LGBTI+ lidí v České republice na roky 2021 až 2026.

Vyšší tresty, manželství homosexuálů i osvojení dětí. Majerová z Trikolóry se bouří proti nové vládní strategii
Foto: repro XTV
Popisek: Předsedkyně hnutí Trikolóra Zuzana Majerová Zahradníková

„Za účelem dostatečné trestněprávní ochrany LGBTI+ lidí před nenávistnými útoky je nutné novelizovat stávající základní i kvalifikované skutkové podstaty a také přitěžující okolnosti v trestním zákoníku zahrnující nenávistné pohnutky o pohnutku nenávisti na základě sexuální orientace a genderové identity. Bylo by vhodné zahrnout tuto pohnutku i do skutkových podstat dalších trestných činů, kterým jsou LGBTI+ lidé často vystavováni,“ píše se ve vládní strategii, na kterou upozornila Česká justice
 
Tato inovace však zvedla ze židle řadu konzervativních politiků. „Pokrokáři všech barev a odstínů – a je jedno, zda jsou od Pitátů, z ANO, z ČSSD či odjinud – se evidentně rozhodli, že definitivně zničí náš tradiční svět. Další z jejich úderů na sebe bere podobu změn v trestním zákoníku. Měly by se zohledňovat nenávistné pohnutky proti pohlavní orientaci i pohlavní identitě,“ kroutí hlavou Zuzana Majerová Zahradníková, předsedkyně hnutí Trikolóra. 
 
 
Podle jejích slov je přinejmenším zvláštní, že vláda chce do prosince 2023 zahrnout do trestního zákoníku trestné činy motivované sexuální orientací a genderovou identitou či dalšími důvody. Co ji však pobuřuje daleko víc, je fakt, že nová vládní strategie také obsahuje plán na zavedení manželství pro homosexuální osoby včetně umělého oplodnění žen a osvojení cizího dítěte takovými páry.
 
„Tyhle pokrokářské tendence je třeba zastavit už v zárodku. Trikolóra si jako hlavní heslo do svého programu vepsala, že bude bránit normální svět. Pořebujeme k tomu ale vaši pomoc! Pokud s námi souhlasíte, můžete to projevit u volebních uren,“ vyzvala k odmítnutí těchto „novátorských“ principů poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…