Vystoupit ze stínu Babiše, burcuje Hamáčka komentátor. Prý poslední šance pro ČSSD

06.11.2020 7:31

Konzervativní publicista Martin Schmarcz sleduje snahy ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) vystoupit ze stínu Andreje Babiše a jeho hnutí ANO. K tomuto kroku má teď podle Schmarcze v podstatě jedinou příležitost. ČSSD se musí snažit předvést jako strana, která na rozdíl od Babiše udělala všechno pro to, aby ochránila zdraví lidí. A navíc myslí na ty nejchudší.

Vystoupit ze stínu Babiše, burcuje Hamáčka komentátor. Prý poslední šance pro ČSSD
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš a Jan Hamáček na tiskové konferenci ke koronaviru

Předseda ČSSD Jan Hamáček vyrazil do útoku proti svému koaličnímu partnerovi a premiérovi Andreji Babišovi (ANO). ČSSD navrhuje jinou změnu daňových sazeb než Babiš. Chce pomoct především lidem s nízkými příjmy a dává tak najevo, že je autenticky levicovou stranou.

Hamáček také volá po zřízení komise, která by měla nahlas říct, kdo během pandemie v Česku pochybil. Tato snaha se Babišovi ani trochu nelíbí a připomíná, že Hamáček byl jako ministr vnitra a šéf Ústředního krizového štábu u všech důležitých rozhodnutí.

Konzervativní publicista Martin Schmarcz k tomu v textu pro Info.cz poznamenal, že voliči Babišovi věřili dlouho takřka bezvýhradně. Až jeho katastrofální postup při druhé vlně epidemie jim ukázal, že ani Babiš nedokáže všechno. A tady se podle komentátora objevilo okno příležitosti pro ČSSD.

I ti, co mu (Babišovi) při každém jeho klopýtnutí pořád drželi palce, si náhle nejsou jistí, zda je ten pravý. Teprve nyní dostává ČSSD šanci. První a zároveň poslední,“ zdůraznil Schmarcz.

„Nebýt epidemie, měl i Andrej Babiš slušně našlápnuto k dalšímu jasnému volebnímu vítězství. Koronavirus ovšem zapůsobil jako „game changer“. A zatímco třeba Angela Merkelová v krizi posílila, protože opět ukázala své vůdcovské schopnosti, Babiš vybouchl. Teď je ta správná doba, aby se ČSSD odstřihla od ANO. Kdykoli dříve by působila prostě jen jako nespolehlivý koaliční partner. Teprve nyní má jasný důvod pro distanc i legitimní témata, na kterých to provede. Kdyby Jan Hamáček nevolal po vyšetřovací komisi, působil by jako politický diletant.“ udeřil komentátor na šéfa hnutí ANO i předsedu ČSSD.

Schmarcz je toho názoru, že ČSSD musí vyrazit do útoku, pokud chce na politické mapě zůstat i po příštích volbách. Musí se snažit předvést, že dělala všechno pro to, aby ochránila zdraví lidí a teď chce také pomoci těm nejchudším.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…