Vystrčil bude vyžadovat informace od Mynáře. Obává se, že zdraví Zemanovi znemožňuje vykonávat úřad

12.10.2021 17:26

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) si od hradního kancléře Vratislava Mynáře vyžádá informace o zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana. Pověřil ho tím organizační výbor Senátu s tím, že senátoři chtějí znát zejména prognózy vývoje Zemanovy zdravotní situace.

Vystrčil bude vyžadovat informace od Mynáře. Obává se, že zdraví Zemanovi znemožňuje vykonávat úřad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

„Máme obavu, zda současný zdravotní stav umožňuje prezidentu republiky vykonávat svůj úřad,“ uvedl předseda Senátu Miloš Vystrčil podle informací serveru iROZHLAS.cz.

„Tuto rámcovou informaci, která umožní zachovat patřičný respekt a citlivost vůči panu prezidentovi a jeho rodině, očekáváme od Kanceláře prezidenta republiky. Ta v tomto ohledu dosud nekonala dostatečně, proto ji dotazujeme,“ dodal Vystrčil.

Žádost o poskytnutí informací si na úterním zasedání schválil organizační výbor Senátu, který je tvořen všemi pěti senátorskými kluby. Kancléř Vratislav Mynář na spekulace o senátní žádosti nechce reagovat s tím, že počká, až Vystrčilův dopis obdrží.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček mezitím prohlásil, že hospitalizace prezidentovi nijak nebrání ve výkonu ústavních funkcí. Zeman prý například v úterý z nemocnice jmenoval předsedou Krajského soudu v Brně Milana Čečotku.

Zdravotní stav prezidenta je předmětem spekulací poté, co byl v neděli sanitkou v bezvládném stavu odvezen do Ústřední vojenské nemocnice na anesteziologicko-resuscitační oddělení. Podle jeho ošetřujícího lékaře Miroslava Zavorala jsou důvodem hospitalizace komplikace provázející jeho chronické onemocnění. Mluvčí nemocnice Jitka Zinke jen stručně informovala, že Zemanův zdravotní stav je stabilizovaný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…