Vystrčil má utrum! Zeman právě ohlásil „trest“ za jeho cestu na Tchaj-wan

06.09.2020 11:38

Prezident Zeman v pořadu Partie oznámil, že již nebude zvát předsedu Senátu Miloše Vystrčila na pravidelná setkání s dalšími ústavními činiteli ke koordinaci zahraniční politiky. Důvodem je jeho uskutečněná cesta na Tchaj-wan, která se zásadně odchylovala od dohodnuté zahraniční politiky státu.

Vystrčil má utrum! Zeman právě ohlásil „trest“ za jeho cestu na Tchaj-wan
Foto: Repro Twitter Jiří Ovčáček
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Partii na TV Prima

Vysvětloval, že každého čtvrt roku jedná s dalšími ústavními činiteli o koordinaci zahraniční politiky. Na těchto jednáních se prý hlasuje a předseda Senátu Miloš Vystrčil prý v otázce cesty na Tchaj-wan toto hlasování prohrál ale stejně se na cestu vydal. „Jeho návrh na cestu odmítli krátce všichni a on přesto na ten Tchaj-wan jel. A já tedy konstatuji, že předsedu Senátu na tyto porady nebudu zvát, protože pokud někdo nerespektuje pravidla hry, nemůže tuto hru hrát,“ obul se do Vystrčila Zeman.

Podle prezidenta nejde o trest, jen jde o tlak na skutečnost, že se dohody mají dodržovat.

Zeman se obává, že čeští podnikatelé mohou být po cestě Vystrčila na Tchaj-wan biti a na jejich místo rádi nastoupí exportéři francouzští nebo němečtí. V této souvislosti také zdůraznil, že Škodě Auto se právě na čínském trhu daří a pokud by Čína sáhla k nějakému zásahu už by to bylo podle prezidenta citelné.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Ohradil se proti výhružkám ze strany ministra zahraničí komunistické Číny Wang I, ale jedním dechem dodal, že má pochopení pro výhrady Číny.

„Myslím si, že si to máme vyřešit na domácím hřišti. Na druhé straně lze výhrady Číny pochopit,“ uvedl Zeman s tím, že ale vyhrožování už je podle něj za hranou. Pro chování pana předsedy Senátu nemám žádné pochopení a pokud jde o čínského ministra zahraničí, myslím si, že to trochu přehnal,“ uvedl Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …