Vytahujete na mě mrtvé kauzy, zlobí se Huml

16.09.2012 21:45

Poslanec Stanislav Huml je velmi dotčen tím, že server Týden.cz a další zpravodajské servery píší o firmě, ve které dříve působil. Soud musí přezkoumat některé stížnosti, to ale podle Humla vůbec není důležité.

Vytahujete na mě mrtvé kauzy, zlobí se Huml
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

„Sežeňte něco na toho Humla, ať je to cokoliv. A kde nic není i staré a mrtvé kauzy jsou dobré. Jen když jde do titulku napsat, jak si na něj justice posvítí. Tedy na "jeho" bývalou firmu, která nikdy nebyla jeho,“ píše Huml.

Huml objasňuje, že pro něj případ skončil ve chvíli, kdy ho nevydala Poslanecká sněmovna, přestože o to požádal. Řízení pak bylo zastaveno. „Dnes jsem se dozvěděl, jak Městský soud v Praze, který rozhoduje o odvolání státního zástupce si vyžádal celý spis znaleckého ústavu z Ministerstva spravedlnosti a bude zkoumat, zda na ústav přišly nějaké stížnosti. Jaký to bude mít vliv na konkrétní kauzu kolegy jsem zvědav, není to totiž v trestním právu relevantní. I kdyby těch stížností bylo tisíc, na fakt zda jde nebo nejde o trestný čin v tomto konkrétním případě to nemůže a nesmí mít vliv,“ vysvětluje poslanec.

Soudce prý nepřipustil rekonstrukci dopravní nehody a plánek a fotodokumentace prý byly v rozporu v neprospěch odsouzeného (důkazy Huml přikládá). „Byl jsem zaměstnancem firmy soudního znalce, který odborně na posudky dohlížel a chodil je hájit k soudu. Firma díky mému vstupu do politiky skončila. I to je rub občanské angažovanosti,“ dodává.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…