Vytočený Martin Fendrych: Zeman rozbije úplně všechno. A Babiš je slabý jako čaj z kopřiv

13.07.2019 17:52

Zeman rozbíjí všecko, Babiše, vládu, Ústavu i Česko. Těmito slovy lze shrnout komentář Martina Fendrycha na serveru Aktuálně.cz k současné politické situaci.

Vytočený Martin Fendrych: Zeman rozbije úplně všechno. A Babiš je slabý jako čaj z kopřiv
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Česka Miloš Zeman

Martin Fendrych má za to, že český předseda vlády Andrej Babiš (ANO) se porouchal. Přesněji řečeno má za to, že ho rozbil český prezident Miloš Zeman. A bohužel údajně nezůstalo jen u Babiše, Zeman prý systematicky rozbíjí celý český stát. „Rozbil se nám premiér, měli by přijet mechanici z Agrofertu a vyměnit mu svíčky nebo alternátor,“ napsal Fendrych.

Potvrzují to prý i politici, kteří Babiše sledují. Předseda Pirátů Ivan Bartoš se pozastavil nad tím, že Babiš o sobě rád mluví jako o silném premiérovi a schopném obchodníkovi, ale na prezidentovi si není schopen vymoct ani výměnu ministra v jeho vlastní vládě. Podobně to hodnotí politici ČSSD, kteří říkají, že zatímco Babiš nedokázal u Zemana vyjednat vůbec nic, předseda sociální demokracie Jan Hamáček dosáhl toho, že dosavadní ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD) skončí ve funkci posledního července.

Babiš byl prý schopen jen urážet novináře, kteří mu po návštěvě u prezidenta kladli relevantní otázky. Fendrych tady narážel na Ondřeje Kundru z Respektu, který chtěl vědět, proč se Babiš chová tak, jak se chová, jestli jako cenu je Zemanovi ochoten zaplatit za to, že nepotopí jeho vládu? Je to snad možnost, že se Rusové budou podílet na výstavbě nových jaderných bloků v Česku?

Babiš tyto otázky označil za směšné. Faktem však podle Fendrycha je, že prezident může premiérovi rozbít vládu.

„Prezident se teď nerozbil, prezident je rozbitý už dlouho, protože jeho cílem je jen a jen rozbíjení. Rozbil Babiše, rozbíjí vládu, rozbíjí Ústavu, rozbíjí Česko. A premiér tomu jen přihlíží, slabý jak čaj z kopřiv, auto bez motoru,“ uzavřel Fendrych.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…