Vývoj v kauze Čapí hnízdo: Český rozhlas představil důkazy vyšetřovatelů proti Babišovi. A koaliční partner se toho hned chytil

07.11.2018 16:55

Je to rok od obvinění premiéra Andreje Babiše (ANO) v dotační kauze Čapí hnízdo. A jak nyní přináší server iRozhlas.cz inventuru celého případu, je patrné, že Babišovi komplikují situaci hned čtyři klíčové důkazy. Server iHNED.cz si pak všiml toho, že ČSSD na Babiše v celé kauze tlačí.

Vývoj v kauze Čapí hnízdo: Český rozhlas představil důkazy vyšetřovatelů proti Babišovi. A koaliční partner se toho hned chytil
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Čapí hnízdo

Zpráva banky, ekonomický posudek, e-mailová komunikace i svědectví lidí, kteří asistovali při stavbě komplexu. To jsou čtyři klíčové důkazy, které stojí podle serveru iRozhlasu.cz proti premiéru Andreji Babišovi. Jak však server uvádí, nejde o jediné důkazy, vyšetřovatelé mají v rukou i další podpůrné materiály. 

  • Původní text ZDE

Materiály, které má iRozhlas.cz k dispozici, ukazují, že obvinění premiéra, jeho rodiny a spolupracovníků kvůli dotačnímu podvodu stojí na desetičlánkovém důkazním řetězci. Rozhodující pro Babišovo stíhání byly interní zprávy banky a ekonomický posudek vypracovaný pro policii. 

Ta je přesvědčena, píše iRozhlas.cz, že Farma Čapí hnízdo byla z holdingu Agrofert účelově vyčleněna Babišovými spolupracovníky. Ovšem pod jeho dohledem. Společnost pak získala dotaci z evropských peněz. 

A právě na základě informací, které přinesl iRozhlas.cz, je podle severu iHNED.cz Babiš tlačen k tomu, aby se ke svému obvinění v kauze Čapí hnízdo vyjádřil. Vyzývají ho někteří poslanci ČSSD, nebo například pardubický hejtman Martin Netolický. „Mám pocit, že se chce promlčet do nějaké další fáze, ale to je špatně, politik má komunikovat a má odpovídat,“ uvedl Netolický.

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…