Vznikla sbírka na film o Václavu Havlovi. I vy můžete přispět, chybí ještě statisíce

20.02.2019 18:44

Chystá se nový film o prvním českém prezidentovi Václavu Havlovi. A kdo chce, může na něj přispět. Tvůrci by prý potřebovali 400 tisíc korun. Fotograf Tomki Němec, který Havla dlouhé roky doprovázel a fotil ho, má za to, že půjde o opravdu zajímavý dokument, který si lidé opravdu zapamatují. Své spoluobčany proto požádal, aby na dokument přispěli.

Vznikla sbírka na film o Václavu Havlovi. I vy můžete přispět, chybí ještě statisíce
Foto: Dostál František
Popisek: Václav Havel - výřez

„Tady Havel, slyšíte mě?“ Právě tak se jmenuje nový dokumentární film o prvním českém prezidentovi Václavu Havlovi, o posledních letech jeho života, jenž by měl být symbolicky dokončen v roce, kdy si připomínáme 30 let od sametové revoluce. Havel byl jednou z klíčových osobností zlomových okamžiků, ve kterých tato země přecházela ze čtyřicetileté autoritářské vlády komunistů v demokracii.

Anketa

Je Miloš Zeman na Pražském hradě obklopen kvalitními spolupracovníky?

65%
35%
hlasovalo: 7084 lidí

Kdo chce, může na serveru Hit hit.com na film přispět. Konečná částka má činit 400 tisíc korun. Do dnešního dne lidé zaslali něco málo přes 14 tisíc korun.

Fotograf Tomki Němec, který Havla dlouhá leta doprovázel a na fotografiích zachycoval jeho kroky, na sociální síti Facebook napsal, že tenhle film bude opravdu stát za to, takže se rozhodně vyplatí na něj přispět.

„Kamarád Petr Jančárek konečně otevřel svůj archiv a tenhle rok, kdy to bude 30!!! let, kdy jsme mohli zase začít svobodně dejchat a žít, připravuje skvělej dokument o posledních letech života Václava Havla. Materiálů o VH je spousta, ale jen některé rezonují a dobře se pamatují. Podle těch ukázek, co jsem viděl, je mi jasný, že jeho film bude jinej a bude TEN, kterej bude zapamatovatelnej forever,“ napsal Němec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…