Z Britských listů: Trump, Zeman a Parlamentní listy satanizují muslimy. Ti chudáci to přitom odnášejí nejvíce

06.06.2017 21:39

Publicista Daniel Veselý se ve svém komentáři na serveru Britské listy rozepsal o teroristických útocích a o tom, že cena, kterou platí muslimové, je neúnosná.

Z Britských listů: Trump, Zeman a Parlamentní listy satanizují muslimy. Ti chudáci to přitom odnášejí nejvíce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spontánní pietní akce za oběti teroristických útoků v Paříži před francouzskou ambasádou v Praze

„Vždy, když teroristé zaútočí v ulicích západních metropolí, jsou sdělovací prostředky zahlceny mikroskopickými detaily: dozvídáme se veškeré informace o útočnících a obětech a politikové se předhánějí v odsudcích tohoto barbarského jednání. Nic takového se ovšem neděje v případě mnohem závažnějších teroristických útoků ani smrtícího západního bombardování na Blízkém východě,“ podotkl úvodem Veselý.

Podle jeho názoru jsme si již zvykli, že zde se násilnosti zkrátka dějí. Podle něj však bagatelizace či ignorace obětí v této oblasti přispívá k dehumanizaci obyčejných muslimů kdekoliv na světě. 

„Svody připisovat terorismus v Evropě na vrub nesnášenlivému islámu jsou pro mnoho z nás zjevně nepřekonatelné. Nic na tom patrně nezmění fakt, že spojitost mezi destruktivním západním avanturismem na Blízkém východě, který trvá již sto let, a neúnosnou radikalizací mladých muslimů na Západě, je naprosto reálná a nezpochybnitelná,“ podotkl Veselý.

Zmínil také skutečnost, že drtivá většina muslimů žijících na Západě je bez problémů integrována a barbarství teroristů jednoznačně odsuzuje. A poukazuje na sebevražedné atentáty v Afghánistánu a Iráku, jež poukazují na skutečnost, že primární obětí džihádistů jsou nevinní muslimové. 

„Je tudíž smutným paradoxem, že muslimům jsou často přičítána zvěrstva v evropských metropolích pouze na základě jejich víry. Manipulativní média, jako jsou Parlamentní listy, a politikové typu Le Penové, Miloše Zemana či Donalda Trumpa jsou v podstatě vítanými spojenci teroristů z Daeše, neboť přistupují na jejich narativ, jehož podstatou je plamenná satanizace liberálně smýšlejících muslimů,“ rýpl si Veselý i do serveru ParlamentníListy.cz. Přitom, zmiňuje zprávu americké zpravodajské služby DNI z roku 2012, že muslimové představovali až 97 procent obětí nábožensky motivovaného terorismu.

Původní text ZDE.

„Zhruba 75 procent útoků, jimž předloni podlehlo více než 21 tisíc osob, se uskutečnilo v pěti převážně islámských zemích – v Iráku, Afghánistánu, Nigérii, Sýrii a Jemenu. Pachateli těchto zvěrstev jsou v drtivé většině džihádisté,“ konstatuje pak Veselý a obouvá se do Spojených států a jimi vedené koalice, která bombarduje bašty Daeše v Iráku a v Sýrii. 

„Jen v průběhu čtyř uplynulých měsíců, kdy se v Oválné pracovně zabydloval Donald Trump, přišly při leteckých útocích o život více než 4 tisíce iráckých a syrských civilistů. Připočtěme k tomuto smutnému číslu obětí Američany vedené války proti terorismu, jejichž počet se pohybuje v řádech statisíců až 2 milionů, a získáme ucelenější obraz o ceně, již platí obyčejní muslimové, kteří nacházejí smrt jak v rukách džihádistů, tak západních interventů,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…