Z dnešního Německa: K českému předsedovi bavorské AfD vtrhla domovní prohlídka. Kvůli tomu, co napsal o levicových bojůvkách Antifa

08.08.2017 21:45

Do domu šéfa bavorské Alternativy pro Německo Petra Bystroně vrazili policisté. Provedli u něj domovní prohlídku, protože ho podezírali z propagace nacistické ideologie. Našli u něj však jen bustu V. I. Lenina a disk s pohádkami pro děti.

Z dnešního Německa: K českému předsedovi bavorské AfD vtrhla domovní prohlídka. Kvůli tomu, co napsal o levicových bojůvkách Antifa
Foto: Kubinska & Hofmann
Popisek: Petr Bystroň, poslanec Bundestagu za AfD.

Vzhledem ke své nacistické minulosti dnes Německo tvrdě postihuje jakékoli odkazy na nacistickou ideologii a její organizace. Před pár dny se o tom přesvědčili dva čínští turisté, kteří se při návštěvě Berlína zdravili nacistickým pozdravem a fotili se přitom. Zřejmě z legrace. Policie však na toto téma nežertuje a Číňany zadržela.

Strážci zákona si ale neposvítili jen na čínské turisty, ale také na předsedu bavorské Alternativy pro Německo Petra Bystroně. Na sociální síti Facebook totiž napsal: „Nacisté jsou zpět, jen si teď říkají Antifa.“ Své tvrzení doplnil obrázkem, na kterém srovnává znak Hitlerových Úderných oddílů (SA) se znakem krajně levicové Antify. A sám fakt, že politik na sociální síti uveřejnil znak SA, už policii stačil k tomu, aby u něj provedla domovní prohlídku. Zprávu o tom přinesl server deníku Bild.

Celý článek v němčině naleznete zde.

Městský soud prohlídku povolil, ale Bystroň podal proti postupu policie stížnost a soud vyšší instance dal politikovi za pravdu. Policisté provedli prohlídku nezákonně. Sami policisté po prohlídce nahlásili, že nic podezřelého v bytě nenašli. Nic, co by naznačovalo, že je Bystroň stoupencem nacistické ideologie. Má prý doma jen bustu V. I. Lenina.

Politik deníku Bild řekl, že policisté prověřovali i disk, který byl napojen na televizi, aby si tam děti mohly nahrávat pohádky nebo dětské filmy.

Na svém srovnání radikální levicové Antify a Hitlerových SA ovšem trvá. Každý, kdo viděl řádění levicových radikálů na summitu G20 v Hamburku, si prý mohl sám udělat obrázek o tom, zda obě organizace lze srovnat, nebo ne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…