Z kanceláře jej odvedli v poutech, teď chce Hlubuček zpátky do politiky. „Obviněn může být kdokoliv, to neznamená nic“

03.09.2023 7:36 | Monitoring

Bývalý náměstek pražského primátora a starosta Lysolají Petr Hlubuček (dříve STAN), jeden z aktéru v kauze Dozimetr, je přesvědčený, že jednou dojde k jeho očištění a zdůrazňuje, že žádná obžaloba proti němu nebyla vznesena. Zároveň již zvažuje svůj návrat do politiky, řekl to redakci CNN Prima News.

Z kanceláře jej odvedli v poutech, teď chce Hlubuček zpátky do politiky. „Obviněn může být kdokoliv, to neznamená nic“
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta obce Lysolaje Ing. Petr Hlubuček (STAN)

Hlubuček nevyloučil návrat do politiky, pokud se prokáže, že je nevinný. „Lenost, neschopnost a nekompetentnost mnohých politiku nejen na pražském magistrátě je neuvěřitelná,“ nešetřil kritikou na adresu vedení metropole. Podle informací CNN Prima News směřují vyšetřovatelé ke vznesení návrhu na obžalobu, advokáti se již seznámili s policejními spisy.

V kauze Dozimetr byli obviněni také bývalý finanční ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) Matej Augustín nebo podnikatel Michal Redl. Skupina obviněných podle policie systematicky obsadila klíčové pozice v DPP tak, aby její spřátelení manažeři mohli ovlivňovat výběrová řízení s cílem získat úplatky. Hlubuček ale jakoukoliv vinu odmítá.

„Jak jistě víte, brzy uběhne 15 měsíců od počátku celé ‚kauzy‘. Žádná obžaloba proti mně doposud nebyla vznesena. A jak řekl můj bývalý kolega Jiří Pospíšil u vás ve vysílání – obviněn může být kdokoliv, to neznamená nic,“ uvedl bývalý šéf pražského STAN.

Bývalý náměstek pražského primátora je pevně přesvědčený, že dojde k očištění jeho jména. „Otázka zní jen kdy, vzhledem k neuvěřitelným průtahům ze strany orgánů činných v trestním řízení,“ dodal Hlubuček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

tak jsem si zase vzpomněl,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepejsek52 , 03.09.2023 10:02:02
jak rozumně řeší takovéto kauzy v číně.

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …