Z obvodních ředitelství pražských strážníků odejde 25 lidí

26.12.2013 21:24

Městská policie chce k začátku února zrušit 25 pracovních míst na obvodních ředitelstvích. Propouštění se dotkne i vedoucích pracovníků. Ušetří tak stovky tisíc korun ročně. Ředitel strážníků Eduard Šuster v rozhovoru pro ČTK řekl, že tímto krokem budou dořešeny téměř všechny personální změny.

Z obvodních ředitelství pražských strážníků odejde 25 lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo městské policie

Šuster po svém nástupu do funkce zahájil řadu změn, snížil počet náměstků, dalších vedoucích pracovníků i úředníků. Od začátku září tak na úkor úřednických pozic přibylo v ulicích 170 strážníků. Změny se dotkly 250 pracovních míst, což je deset procent z celkového počtu zaměstnanců městské policie.

"Navrhujeme zrušení pětadvaceti míst na patnácti obvodních ředitelstvích. Budeme o tom ještě jednat s odbory," uvedl ředitel. Poslední fáze reorganizace se dotkne 19 pracovních míst s příplatkem za vedení a šesti lidí působících v administrativě. Na většině obvodních ředitelství se sníží počet zástupců ředitelů, někde ze čtyř na dva. Konkrétní úsporu spojenou s organizačními změnami vyčíslí městská policie do jara.

Náprava přebujelosti

Ředitel strážníků se už dřív nechal slyšet, že se takto snaží napravit přebujelost, která v městské policii byla v minulosti. Účelem je podle něj napravit dosavadní nesystémový stav, kdy někteří vedoucí šéfovali pouze jednomu nebo dvěma podřízeným. Smyslem také bylo dostat co možná největší počet zaměstnanců do přímého výkonu služby a zlepšit tak bezpečnostní situaci v Praze. Slibuje si od toho úspory a zlepšení bezpečnostní situace v Praze.

Městská policie se pod vedením Šustera zbavila nepotřebného vybavení, vrátila hlavnímu městu hummery, vznášedlo a desítky zbraní. Na příští rok plánuje výběrová řízení, mimo jiné na některé služby a vybavení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…