Z osmi zatčených vyvázl jediný. Šéf Úřadu vlády nebyl obviněn

14.06.2013 20:55

Sedm z celkem osmi zadržených už bylo obviněno. Jediným, který si obvinění nevyslechl, je šéf Úřadu vlády Lubomír Poul. Informují Lidovky.cz. O jeho zatčení ve čtvrtek jako první informovaly Parlamentní listy.

Z osmi zatčených vyvázl jediný. Šéf Úřadu vlády nebyl obviněn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní zásah - ilustrační foto

Skutečnost, že se Lubomír Poul obvinění nedočkal, nepřímo severu potvrdil sám vrchní státní zástupce Ivo Ištvan. „Ta informace odpovídá,“ prohlásil. „Už jsem opustil místo realizace, takže zcela to potvrdit nemohu, ale když jsem tam byl, tak obviněn nebyl.“

Exposlanec Šnajdr večer zadržen

Mezi obviněnými tedy v tuto chvíli figurují jména bývalých poslanců ODS Petra Tluchoře, Ivana Fuksy a Marka Šnajdra, šéfky premiérova kabinetu Jany Nagyové, představitelů vojenské rozvědky Milana Kovandy a Ondreje Páleníka a člena představenstva Českých drah Romana Bočka.

V pátek večer byl po návratu ze zahraničí zatčen i Marek Šnajdr. Údajně ale vypovídá dobrovolně. Ivo Ištvan iDnes.cz řekl, že o této nové skutečnosti neví. „Nemám takovou informaci, ale mít ji nemusím,“ doplnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…