Z ruských vajec ukrajinská varlata. Profesor Knížák má obavy, že se nám zbláznil premiér

22.05.2022 10:09 | Komentář

Profesor Milan Knížák měl prý radost, když Andrej Babiš (ANO) prohrál sněmovní volby, neboť ho považoval za lháře a za člověka, který nehorázným způsobem zadlužil český stát. Knížák prý doufal, že profesor politologie Petr Fiala (ODS) tuto situaci mění. Jenže pak se podle Knížáka Fiala zbláznil.

Z ruských vajec ukrajinská varlata. Profesor Knížák má obavy, že se nám zbláznil premiér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

K loňským, podzimním volbám do Sněmovny prý profesor Milan Knížák vzhlížel s nadějí. S nadějí, že Andrej Babiš, jehož považuje za lháře, bude odstaven od moci.

Naděje se mu splnila.

Ale pak přišel ruský vpád na Ukrajinu.

„V blízkosti naši země vypukla válka, o které dosud vím velmi málo, poněvadž z neznámých důvodů se rychle vetřely do naší společnosti totalitní manýry, o kterých jsem věřil, že se nemohou vrátit. Nastoupila cenzura, osočování oponentů a neuvážené činy vlády. Profesor Fiala se musel zbláznit. Jeho hra na zachránce Ukrajiny je směšná. Používá k tomu všechny legální berle, a když nejsou, rychle tvoří nové zákony,“ poznamenal Knížák.

„Dnes u nás protiruská hysterie dosáhla takových směšných vrcholů, jako je přejmenovávání ‚ruské zmrzliny‘ na ‚ukrajinskou zmrzlinu‘ a vysunutí ruských děl z repertoáru Národního divadla. Zapomněli na ‚ruská vejce‘. Navrhuji, aby je přejmenovali na ‚ukrajinská varlata‘,“ píše slavný výtvarník.

Navíc počínání ukrajinského prezidenta na Knížáka působí dojmem trapného ochotnického představení. „Petr Fiala prohlásil, že je to naše válka, ale já mu tímto odpovídám, že moje NE,“ zdůraznil Knížák.

Nakonec konstatuje, že na Ukrajině z jeho pohledu žádná demokracie nebyla a nabízí se tak otázka, co vlastně zachraňujeme, když na Ukrajinu posíláme humanitární i vojenskou pomoc, čímž navíc podle Knížáka zbídačujeme Česko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…