Z toho se posadíte: Nové informace o působení George Sorose. Jde i o Českou republiku, velmi známá jména. Neziskovky, peníze...

17.01.2019 16:56

Senátor Ivo Valenta se pozastavil nad únikem informací, podle kterých docházelo k ovlivňování veřejného mínění americkým miliardářem Georgem Sorosem při volbách do Evropského parlamentu v roce 2014 pomocí volebních projektů, které měly zabránit stranám kritizujícím Evropskou unii a její proimigrační politiku, aby dosáhly vysokých volebních výsledků. „Pravda zvítězila!“ napsal na svém Facebooku k této zprávě a zmínil se i o bývalém náměstkovi brněnského primátora Matěji Hollanovi.

Z toho se posadíte: Nové informace o působení George Sorose. Jde i o Českou republiku, velmi známá jména. Neziskovky, peníze...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: A zase George Soros. Tentokrát v srdci

Anketa

Zvažujete, že budete volit Jaromíra Soukupa?

65%
hlasovalo: 24812 lidí

Ivo Valenta na svůj facebookový profil napsal dlouhý příspěvek ohledně amerického miliardáře George Sorose. Ke svému textu připojil i video zpravodajství TV Prima. V tomto videu se hovoří o Sorosově ovlivňování voleb do Evropského parlamentu v roce 2014. Tato skutečnost vyplynula z uniklých Sorosových e-mailů a projektů nevládních organizací, podpořených Sorosem. V dokumentech zveřejněných počítačovými piráty je patrné pozměňování veřejného mínění, kdy se za podpory zkušených novinářů snažil Soros omezit vliv politických uskupení, jež kritizovala Unii a její proimigrační politiku. K tomuto ovlivňování Soros využil též právníků a sociálních médií.

Video z reportáže TV Prima o Georgu Sorosovi můžete zhlédnout ZDE:

„PRAVDA ZVÍTĚZILA! Jsem opravdu rád, že pravda vyšla na povrch a že se ji nebojí zveřejnit média,“ vyjádřil své nadšení nad zveřejněnou zprávou o Sorosovi a jeho ovlivňováním veřejného mínění Ivo Valenta. „Dlouhodobě tvrdím, že se George Soros stejně, jako to dělal v mnoha zemích světa, snažil i u nás ovlivňovat politický život. A to i za pomoci jím placených organizací. Nedivím se, že na mne jako odplatu za kritiku Sorose tyto organizace opakovaně útočily a snažily se mne mediálně zdiskreditovat a pošpinit mé jméno naprosto směšnými útoky. Cíl byl podle mne zřejmý – napomoci Sorosovi zvrátit volební výsledky ve prospěch subjektů, které mu umožní pokračovat v jeho multikulturálních představách o zmonopolizovaném světě. Vždyť například občanské sdružení Brnění, které vyneslo do politiky aktivistu Hollana, získávalo peníze na své projekty mimo jiné právě od nadace Open Society Fund, jejímž zakladatelem je George Soros. Paradoxem bylo, že zatímco Hollan hystericky mobilizoval proti hazardu a především mé osobě a útočil na všechny politiky, kdo s jeho názorem nesouhlasili (pak se za své výroky musel omlouvat), jeho ‚mecenáš‘ Soros založil společnost, která provozovala přibližně 50 kasin po celém světě, navíc byla také světovým provozovatelem on-line kasin. To však bylo Hollanovi fuk – přece koho chleba jíš, toho píseň zpívej…,“ pokračoval Valenta.

Bývalý náměstek brněnského primátora z hnutí Žít Brno Matěj Hollan se „proslavil“ hned několika kauzami, jež rezonovaly širokou veřejností i mimo samotné Brno. „Proslul“ například výrokem o zplyňování, kdy prohlásil: „V Brně bývalo dříve vícero národností, které jsme si dílem zplynovali, dílem vyhnali,“ načež se musel omluvit: „Po uvážení jsem se rozhodl omluvit všem, kterých se dotkl můj včerejší výrok. Češi se zplynování Židů fyzicky neúčastnili, protože ani nemohli,“ uvedl tehdy Hollan. Dodal, že formulace věty byla chybná. „Za zkratkovitost svého výroku se omlouvám a ani nejzarytější český antisemita nemohl být dozorcem v koncentráku.“ S hnutím Žít Brno je taktéž spojováno i obhajování migrace, přičemž Hollanův nejznámější výrok v této souvislosti byl: „Už dnes v Brně žije přes 2 000 lidí z islámských zemí a 1 000 arabsky hovořících. Přijmout další desítky migrantů nikomu neublíží. Můžeme tím prokázat solidaritu s ostatními zeměmi. Nevyzýváme k přijímání desetitisíců migrantů, to už by bylo těžké,“ jak uvedl v červenci minulého roku.

„Také bývalý Ekologický právní servis, který dnes vystupuje pod vznosným jménem Frank Bold, proti mně, jakožto kritikovi Sorose, spřádal plány. K tomu si vymyslel právně úplně scestné konstrukce, které navíc postrádaly základní znalosti o mém veřejném angažování. A světe, div se – také na účtu této organizace přistávaly peníze od Sorosovy nadace. Náhoda? Již dříve jsem uvedl, že zásadně nesouhlasím s tím, abychom v naší zemi otevírali dveře destruktivním aktivitám tohoto amerického miliardáře, který i podle zahraničních politologů prostřednictvím svých nadacích pomáhá také nejradikálnějším nevládním organizacím. A už vůbec jsem nemohl mlčet v případech, kdy některé naše nevládky za zády se Sorosem dělaly ochotně velký nátlak na politiky i státní správu. Navíc když jsou tyto organizace, kterým pod pokličku hospodaření nikdo nevidí, vesměs přisáté jako bradavice na nejrůznějších dotacích a neštítí se ani peněz z nadace založené světovým politickým manipulátorem,“ pokračoval ve svém příspěvku Valenta na téma propojení neziskových organizací se Sorosem.

Podle zveřejněné reportáže dává Soros v Česku peníze na propagaci Evropské unie a podporu menšin. V minulosti mu ovšem nevyšla snaha otevřít zde i univerzitu, tehdejší premiér Václav Klaus mu v tom zabránil. Soros ho tehdy nazval „Tím nejhorším, co ztělesňuje západní demokracie“. V tomto roce se podle reportáže Soros snažil nejvíce ovlivňovat veřejné mínění ve Francii, Maďarsku, Řecku, Itálii a v Nizozemsku.

 

 

 

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

reklama

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: rak

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…