Z výslechu Ratha: Pancová měla být senátorkou za ČSSD

18.12.2012 7:03

Někdejší ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová je v současné době společně s Davidem Rathem za mřížemi za korupční kauzu. Poslanec Rath ale ve své výpovědi prozradil, že se mohla stát senátorkou za ČSSD, kdyby nebylo zásahu policie z května tohoto roku. Informuje o tom úterní Právo.

Z výslechu Ratha: Pancová měla být senátorkou za ČSSD
Foto: repro TV Nova
Popisek: Petr Kott a Kateřina Pancová

„(Pancová) byla zvolena na kandidátku do krajského zastupitelstva (Středočeského kraje) a uvažovalo se o ní jako o kandidátce do Senátu. Byla proto testována její obliba mezi občany na Kladensku,“ řekl policistům do protokolu Rath.

Rath prožije za katrem i narozeniny

Předseda ČSSD však tvrdí, že o podobných úvahách nic neví. Obviněný Rath prý vychvaloval Pancovou po celou dobu několikahodinového výslechu. Mluvil o ní jako o vynikající onkoložce, jejíž schopnosti schází řadě pacientů, kterým před zatčením pomáhala.

Ani Rathova vřelá slova však Pancové příliš nepomohla. Obvinění Kott, Pancová i Rath prožijí vánoční svátky za mřížemi. Posledně jmenovaný prožije za katrem i své sedmačtyřicáté narozeniny, které slaví na Boží hod vánoční. Poslanec hovořil o Pancové a Kottovi jako o svých přátelích.

„Oba je možné označit za mé přátele. Z těchto tří rovin (politické, pracovní a osobní) vyplývá, že jsme měli společný zájem, a tím byl úspěch sociální demokracie jak v krajských, tak v senátních a pak v celorepublikových volbách. To nás spojovalo ve všech třech rovinách vzájemného působení,“ řekl Rath.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…