Za svá slova zasluhuje stalinistické vězení! Politolog trestá Semelovou

21.02.2014 16:17

Marta Semelová, která bývá označována za hlavní představitelku stalinistického křídla KSČM, si zaslouží trest za svá nedávná slova o Miladě Horákové. V Alarmu to napsal politolog Ondřej Slačálek. A souhlasí i s přirovnáním této poslankyně k popíračům holokaustu.

Za svá slova zasluhuje stalinistické vězení! Politolog trestá Semelovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně Marta Semelová

Semelová prohlásila, že se Milada Horáková ke své vině přiznala, a tak není co řešit. „Kdo chce kam, pomozme mu tam. Semelová si soudní tahanice zaslouží. Zasloužila by si i skutečné odsouzení a nejlépe pobyt ve vězení. Ideálně ne v tom dnešním, ale ve stalinistickém, s tehdejšími vyšetřovacími metodami. Třeba by přišla na jiné myšlenky a zdokonalila by si schopnost empatie,“ píše Slačálek.

KSČM je koulí na noze české levice

Podle něho se nediví těm, kteří ji přirovnávají k popíračům holokastu. „Semelová nejen dodala antikomunistům přesně to, co potřebují, ale navíc její výrok šokuje mírou čehosi, o čem divák s jistotou neví, zda to je hloupost nebo krutost. Z očí paní poslankyně skutečně zíralo jakési podivné, tupé zlo. Jenže i to bylo spíš maskou. Příliš průhlednou maskou neschopnosti a sebestřednosti,“ konstatuje.

Právě lidé jako je Marta Semelová, prý nejvíce škodí české levici. „Prostě řečeno, KSČM je koulí na noze české levice. Za pětadvacet let své existence nedokázala tato strana nastolit v české veřejné debatě žádné zajímavé téma – jinými slovy, nezvládla úkol, na který stačila řádově menší hnutí či sdružení. Místo toho se sama neustále tématem stává – ovšem tématem, které svádí debatu na terén výhodný pro pravici,“ dodává politolog.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…