Zadkem napřed! Tak nám, Čunku, na Zlínsku řídíš zdravotnictví, krajský předseda Soukromníků „praštil“ do stolu

21.11.2019 11:08

Krajský předseda Strany soukromníků ČR ve Zlínském kraji a krajský zastupitel Michal Dvouletý si na Facebooku vzal na paškál zdravotnickou politiku, kterou na Zlínsku vede současný hejtman kraje, lidovec Jiří Čunek.

Zadkem napřed! Tak nám, Čunku, na Zlínsku řídíš zdravotnictví, krajský předseda Soukromníků „praštil“ do stolu
Foto: Michal Pavlásek
Popisek: Ing. Michal Dvouletý, krajský předseda strany Soukromníků a zastupitel Zlínského kraje

Peprné výrazivo je Michalovi Dvouletému vlastní. „U nás na Slovácku se říká zadkem napřed,“ zahájil krajský předseda Strany soukromníků ČR svůj příspěvek na Facebooku na téma zdravotnické politiky zlínského hejtmana Jiřího Čunka. A přesně takovým stylem podle Dvouletého postupuje zlínské hejtmanství v oblasti zdravotnictví.

„Přestože si za 2,4 milionu korun objednalo u poradenské firmy z Mostu vypracování integrované strategické koncepce pro řízení a rozvoj zdravotnických služeb v celém Zlínském kraji, snaží se hejtman Jiří Čunek stále oblbovat veřejnost a nekoncepčně utrácí další krajské peníze,“ píše Dvouletý a vypisuje příklady, kde všude hejtman Čunek v souvislosti se zdravotnictvím utrácí peníze; jedná se převážně o zakázky související s přípravou nové nemocnice ve Zlíně-Malenovicích, která ovšem nebyla zastupitelstvem schválena, tudíž se zatím stavět nebude, psali jsme o tom ZDE.

I kvůli těmto věcem dle svých slov Dvouletý ve středu 20. listopadu na zasedání zastupitelstva kraje konfrontoval hejtmana Čunka a sdělil mu, že by dle jeho názoru bylo lepší, kdyby hejtman nejprve nechal dokončit rámcovou strategickou koncepci zdravotnictví na Zlínsku, která stále chybí, respektive je v určité fázi rozpracování, jejíž stav Dvouletý rovněž kritizoval.

„Návrhová část má zatím pouhých 12 řídce popsaných stran, přitom dokončena má být již 15. prosince 2019. A analytickou část? Tu, jak jsem pochopil slova hejtmana Čunka, zpracoval Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR. Tak co na této strategii stálo 2,4 miliony korun?“ kritizoval na Facebooku.

Podle Dvouletého všechno kolem zdravotnické koncepce Zlínského kraje mělo probíhat úplně jinak.

Čunek měl koncem roku 2017 jedinečnou možnost zastavit chaos v krajském zdravotnictví, když tehdy návrh vypracovat zdravotnickou koncepci kraje navrhl a prosadil senátor Ivo Valenta, napsal předseda Soukromníků na Zlínsku.

Jenže Čunek podle Dvouletého „udělal pravý opak, začal odvádět pozornost k nové nemocnici v Malenovicích, sloučení krajských nemocnic a podobně“. Zdravotnická koncepce přitom stále chybí, poznamenává Dvouletý. „Jen kraj již utratil další miliony za pěkné obrázkové prezentace. A chaos pokračuje dál,“ poznamenává pichlavě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jok

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…