Zahradil poslal nepříjemný vzkaz premiérovi kvůli Bělobrádkovi

19.07.2015 15:53

První místopředseda ODS a europoslanec Jan Zahradil se vyjádřil k návštěvě Pavla Bělobrádka v Bavorsku. Přečtěte si, jak vicepremiérovo jednání komentoval a co vzkázal premiéru Sobotkovi.

Zahradil poslal nepříjemný vzkaz premiérovi kvůli Bělobrádkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil

Zahradil konkrétně reagoval na zprávy z médií, podle kterých Bělobrádek údajně zavítal v rámci své návštěvy Bavorska do tzv. Sudetoněmeckého domu, kde měl jednat s představiteli Sudetoněmeckého krajanského sdružení.

Zde se měl místopředseda vlády, jak média uvádějí, zároveň zúčastnit symbolického pietního aktu.

Podle europoslance by tak nyní měl premiér Bohuslav Sobotka, kterého předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek údajně v Bavorsku zastupoval, objasnit, zda v tomto případě jednal Pavel Bělobrádek s touto nevládní organizací na základě své soukromé aktivity či šlo o oficiální součást vládní návštěvy. Ta by měla být podle Zahradila podložena například pověřením či schválením vlády.

Celou výzvu europoslance Jana Zahradila si můžete přečíst ZDE.

Bělobrádek v sobotu, jak informoval deník Oberbayerisches Volksblatt, skutečně navštívil jako vůbec první člen české vlády Sudetoněmecký dům v Mnichově, kde sídlí instituce Němců vysídlených z českých zemí. Nasledně pak uctil památku obětí poválečného odsunu Němců z Československa položením věnce, což deník označil za „milník“ ve vzájemných vztazích někdejších krajanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…