Zahráváte si, varuje „socany" kvůli Babišovi senátorka ODS

03.02.2014 12:21

Sociální demokraté by se měli mít podle senátorky za ODS Daniely Filipiové na pozoru. Podle ní předseda strany Bohuslav Sobotka prý tolik let toužil po postu premiéra, že se nyní spojí třeba s ďáblem. Při tom senátorka mluví o pochybných stranách jako hnutí ANO či otevírání dveří komunistům.

Zahráváte si, varuje „socany" kvůli Babišovi senátorka ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátorka za ODS Daniela Filipiová

Sociální demokraté si podle Filipiové zahrávají. „Nevadí jim lidé s pochybnou minulostí, a to se vyjadřuji velmi, ale opravdu velmi mírně. Důkazem toho je spojenectví s hnutím, jehož předseda má nepochybně podivnou minulost, a pochybnosti zůstanou, ať již bratislavský soud rozhodne jakkoliv,“ tvrdí senátorka a dodává, že dalším důkazem je i nově zvolený hejtman Plzeňského kraje.

Celý názor senátorky Filipiové ZDE.

Sociální demokraté by se měli mít podle senátorky na pozoru. Otevírají totiž po dvaceti pěti letech dveře k moci komunistům, kteří však nemají vyjádřenou většinovou podporu občanů ve volbách. „Budou ovládat tuto zemi skrytě, bez jakékoliv zodpovědnosti vůči lidu České republiky. A to je pro sociální demokracii o to nebezpečnější,“ míní Filipiová. Podle ní tím dojde k dalšímu odlivu jejích voličů a ČSSD se stane stranou marginální. „Na výsluní se dostanou podivná hnutí, jako je ANO,“ dodává.

Česku tak prý hrozí zánik klasických politických stran, které jsou pro fungování parlamentní demokracie nezbytné. „Připojíme-li k tomu přímo voleného prezidenta, nečeká nás nic pěkného,“ tvrdí senátorka za ODS. „Říká se, že prý každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Ale bojím se, aby neplatilo Sofoklovo `Co sis zavinil sám, bolí nejvíce`,“ uzavírá Filipiová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…