Zakázali demonstraci proti imigrantům, a pořadatele ještě zmlátili. Tak to dnes funguje v Itálii

23.07.2016 16:10

Čecho-Italka Monika Pilloni informovala ParlamentníListy.cz o velmi pozoruhodném případu zrušené demonstrace proti imigraci, ke které mělo dojít v italském Cagliari na Sardinii. Právě tento ostrov je jedním míst, která byla nejvíce zasažena vlnou ilegálních přistěhovalců z Afriky, jak jsme již dříve několikrát informovali. Kauza navíc vyvrcholila tím, že ozbrojení obhájci migrace organizátora zrušené demonstrace zmlátili.

Zakázali demonstraci proti imigrantům, a pořadatele ještě zmlátili. Tak to dnes funguje v Itálii
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

Monika Pilloni již v týdnu v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz hovořila o chystané demonstraci na Sardínii proti imigrantům. Akce byla ohlášena na sobotu 23. 7. od šestnácti hodin a pořádalo ji hnutí NOI CON SALVINI, spadající pod parlamentní stranu Liga Severu. Jenže nakonec z celé akce sešlo.

Pořadatelé se rozhodli akci zrušit. Jak informoval jejich zástupce Daniele Caruso, důvodem bylo zrušení povolení demonstrace na ohlášeném místě – na náměstí Matteotti. Velitel městských strážníků vysvětlil zrušení již několik týdnů uděleného povolení tím, že na náměstí je několik vytržených dlaždic a vyčnívajících kořenů stromů, což by mohlo ohrozit zdraví účastníků demonstrace. Přitom náměstí se nachází hned vedle místního přístavu a nádraží, tedy v centru města, denně přes něj projdou tisíce lidí a podle místních organizátorů není známo, že by jeho povrch způsoboval komukoliv problémy.

TISKOVÁ ZPRÁVA O ZRUŠENÍ AKCE V ITALŠTINĚ

Zrušení povolení k demonstraci a její přesunutí na menší a navíc uzavřené náměstí Carmine bylo oznámeno pouhý den před konáním akce. Navíc se na nově určeném místě daly očekávat komplikace, neboť prý již z dřívějška existují zkušenosti, že policie nepříjemné demonstrace umístí na uzavřené prostranství s jedinou přístupovou cestou a následně důslednou kontrolou příchozích mnohým fakticky zamezí ve vstupu, neboť než se na místo dostanou, akce skončí.

Navíc přesunutím akce pozbývala smyslu, protože právě náměstí Matteotti bylo podle organizátorů symbolem problémů s migranty, kteří právě zde s oblibou vegetují. Poblíž je navíc sídlo Krajské rady, kam měli organizátoři demonstrace původně povolený průvod. Organizátoři se proto rozhodli akci raději zrušit.

Na náměstí Matteotti se navíc podle informací organizátorů má konat nikým nepovolená protidemonstrace organizovaná místním sociálním centrem, spojená s obědem pro běžence. Jak doplnil Daniele Caruso, ani ten prý nebyl úřady řádně povolen, ale nikdo to neřeší.

Organizátor zrušené demonstrace Daniele Caruso šel následně v sobotu osobně monitorovat průběh akce stoupenců imigrace. Před dvanáctou hodinou měl být napaden ozbrojenými účastníky demonstrace. Přítomní policisté mu zavolali záchranku, která jej odvezla do nemocnice.

O NAPADENÍ SE PÍŠE ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…