Zakrývejte si pusu, oči a nos, vyzval ministr Vojtěch

16.03.2020 13:31

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch se snažil svým spoluobčanům vysvětlit, co by měli a neměli dělat v čase, kdy je nad celou republikou vyhlášena karanténa.

Zakrývejte si pusu, oči a nos, vyzval ministr Vojtěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví za hnutí ANO, vyzval na sociální síti Twitter své spoluobčany, aby co nejvíc pobývali doma. A když už budou muset vyjít ven, ať už pěšky, či v MHD, mají myslet na zajištění ochrany rukou, nosu, úst a očí.

„Pár důležitých pravidel. Jestli můžete, co nejvíce zůstávejte doma a nechoďte mezi lidi. Pokud to nejde, při odchodu z domova, hlavně v MHD, v obchodech, lékárnách, nemocnicích a při pohybu všude, kde dochází ke kontaktu s lidmi, nezapomínejte na správnou ochranu nosu, úst a očí,“ napsal Vojtěch.

Doporučil tak lidem nosit roušky, kterých však Babišova vláda nedokázala zajistit dostatek, takže občané improvizují a mnohdy si vyrábějí roušky doma. Vojtěch si toho je vědom. Sdělil lidem, že dělá maximum, aby roušky zajistil.

„Stačí jednoduchý šátek a do něj vložit kapesníček. A prosím, nedotýkejte se předmětů bez rukavic. Pro zajištění roušek děláme maximum, nyní jich máme objednáno několik milionů kusů. Ale podobně účinnou ochranu máme už teď každý doma. Používáním šátku chráníte sebe i své okolí,“ apeloval na své spoluobčany ministr zdravotnictví.

Adam Vojtěch apeluje na své spoluobčany, aby se chránili

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…