Záložák Zdechovský. Europoslanec učinil zásadní krok

25.08.2019 10:05

Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský se na svém facebookovém profilu pochlubil kladným vyřízením žádosti o zařazení do aktivní zálohy. Podle svých slov o tomto kroku uvažoval tři roky. A zároveň zdůvodnil, proč tomu tak chtěl.

Záložák Zdechovský. Europoslanec učinil zásadní krok
Foto: Archiv TZ
Popisek: Tomáš Zdechovský, poslanec Evropského parlamentu za KDU-ČSL

„Tři roky jsem o tom uvažoval a fyzicky jsem se připravoval. A nyní jsem se rozhodl, že je čas projít vstupní prohlídkou a přihlásit se mezi ty, kteří jsou připraveni aktivně bránit naši zemi a nemluvit jen o tom. Aktivní zálohy považuji ta velmi dobrý projekt, který může pomoci rozvíjet i Armádu ČR,“ míní Zdechovský.

Anketa

Schvalujete působení ministra zahraničí Tomáše Petříčka?

5%
95%
hlasovalo: 25134 lidí

Jedním z důvodů, co k tomuto kroku Zdechovského vede, je podle jeho slov zdravé vlastenectví a úcta k hodnotám. Jsou to podle jeho slov dvě důležité hodnoty, které bychom měli rozvíjet a pracovat na nich. „V rodině jsme měli a máme řadu vojáků. A osobně si jich vážím,“ poznamenal.

„Samotný výcvik chápu jako možnost zdokonalit se ve znalostech pohybovat se v nebezpečných situacích, které člověk může využít při pozorovatelských misích a cestách do nebezpečných zemí,“ dodal.

Zároveň chce přinést do armády pohled člověka, který se dlouhodobě pohybuje v mezinárodním prostředí a trochu rozumí politickému myšlení. „Myslím, že to může být vzájemně prospěšné,“ uvedl.

„A v neposlední řadě je to příklad mých kolegů a kamarádů, kteří do Aktivních záloh vstoupili. Velký vliv na to měla i znalost a skvělá spolupráce s vedením Krajského velitelství v Hradci Králové, které dělá dobrou reklamu Armádě ČR. Tak teď už se jen těším na výcvik,“ zakončil.

Zdechovský je rodákem z Havlíčkova Brodu. Vystudoval vědu o sociální komunikaci v Římě na Papežské salesiánské univerzitě, studoval také na Teologické fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích (pedagogika volného času a obor pastoračně sociální asistent) a mediální studia a žurnalistiku na Masarykově univerzitě v Brně. Vedl společnosti Commservis a WIFI Czech Republic.

Působil také jako mediální poradce na několika ministerstvech. Členem KDU-ČSL je od roku 2006. 

V Evropském parlamentu se angažoval například v kauze chlapců Michalákových, kteří byli v Norsku odebráni jejich české matce. Také řešil případ českého řidiče Sagana, který byl ve Francii odsouzen za pašování migrantů. Saganovi kontrola kamionu v Calais odhalila skupinu 15 Iráčanů. Muž od počátku tvrdí, že o migrantech nevěděl, soud ve Francii mu však letos v lednu zpřísnil původní trest 18 měsíců na dva roky vězení.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …