Založeno na veliký prů*er. Starý Soukromník si rychle na Fialovu vládu přestal brát servítky

11.03.2022 22:50 | Zprávy

„Vím, že je založeno na veliký průser. Prudce se zvyšují ceny potravin, služeb a všeho, o co zavadíte. Po propuknutí války na Ukrajině se ceny nafty a benzínu utrhly ze řetězu…,“ shrnuje zakladatel Strany soukromníků Rudolf Baránek s tím, že je nutné, aby Fialova vláda „zasáhla, než bude pozdě“. „Nemůže být jediným kritériem vlády České republiky, že sníží schodek rozpočtu o cca 100 miliard oproti Babišovi a ostatní ať zdechnou,“ varuje kabinet. Koalici v případě nečinnosti prý mohou čekat velmi krušné časy. Možná už v létě.

Založeno na veliký prů*er. Starý Soukromník si rychle na Fialovu vládu přestal brát servítky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rudolf Baránek

Baránek vzpomíná, že jej po volbách sice nenadchl výsledek jeho Soukromníků, celkově však propad hnutí ANO do opozice a neúspěch komunistů a sociálních demokratů oslavoval. „Kromě našeho výsledku parlamentní volby nemohly dopadnout lépe. ANO v opozici, KSČM a ČSSD mimo Parlament, Piráti zásadně oslabeni,“ napsal tehdy a tvrdí, že si za tím stojí i dnes.

Připomíná ovšem, že názor, že volby „nemohly dopadnout lépe“, již tehdy doplnil upozorněním: „Nová vláda přebírá stát ve velmi špatném stavu jak ekonomickém, tak kvůli rozdělené společnosti.“ Připojil přitom varování, že v případě nezvládnutí situace čeká novou vládu dosti možná „už v létě 2022 propuknutí velkých sociálních nepokojů kvůli nezvládnuté drahotě“. „O všem rozhodne peněženka!“ zaznělo s tím, že pokud současná koalice neuspěje, čeká nás u příštích voleb, ať už řádných, nebo předčasných, velká převaha ANO.

„Všimněte si, jak je ANO personálně i rétoricky sešikované a hlavní řečníci Babiš, Schillerová, Havlíček, Vondráček a další mají na všechno řešení a v podtextu říkají, budete na nás ještě vzpomínat,“ poznamenává nyní s otázkou: „Jaká je tedy situace ve společnosti pět měsíců po volbách?“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…