Zaorálek nekandiduje na statutárního místopředsedu, Hašek je sám

15.03.2013 16:53

Z kandidatury na statutárního místopředsedu ČSSD odstoupil Lubomír Zaorálek, jediným kandidátem na tuto pozici tak je jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Zaorálek nekandiduje na statutárního místopředsedu, Hašek je sám
Foto: Ladislav Carda
Popisek: V Ostravě začal 37. sjezd ČSSD

Michal Hašek bude funkci prvního místopředsedy obhajovat, Lubomír Zaorálek však získal nominaci od Moravskoslezského kraje, a tak měl původně jít proti Haškovi jako soupeř. Těsně před hlasováním ale z kandidatury odstoupil.

„Já vám doporučuji, abyste ho volili. A tu svou nominaci nepodám,“ vysvětlil Zaorálek. O podobném scénáři na sjezdu ČSSD ParlamentníListy.cz už dříve informovaly.

„Pokud jde o mě, tak jsem připraven nastoupit tam, jak se dohodneme, protože si myslím, že podporu v krajích mám poměrně dost vysokou. Ale až těsně před sjezdem bude jasné, zda to platí i pro volbu prvního místopředsedy. Nemělo by cenu kandidovat jen pro samu kandidaturu, ale jen ve chvíli, kdy je jasné, že to má reálnou šanci na úspěch,“ uvedl v únoru.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Clinton. Albrightová. Pohrůžka. Jeffrey Sachs odhalil, co nakonec končí Ukrajinou

12:43 Clinton. Albrightová. Pohrůžka. Jeffrey Sachs odhalil, co nakonec končí Ukrajinou

Kdo může za válku na Ukrajině? Známý americký ekonom Jeffrey Sachs se domnívá, že nešlo o nevyprovok…