Zastupitelka a exčlenka TOP 09 Krobová Hášová prý chce přejít k ANO. A tady jsou její slova

09.05.2015 18:18

Podle informací ParlamentníchListů.cz z několika zdrojů by chtěla pražská zastupitelka Monika Krobová Hášová přestoupit do zastupitelského klubu ANO. Ta pro ParlamentníListy.cz ale uvedla, že "v tuto chvíli je nezávislou zastupitelkou".

Zastupitelka a exčlenka TOP 09 Krobová Hášová prý chce přejít k ANO. A tady jsou její slova
Foto: hns
Popisek: Andrej Babiš a pražský magistrát, ilustrační koláž

Krobová Hášová byla do zastupitelstva zvolena za TOP 09. Vystoupila ale ze strany TOP 09 i ze zastupitelského klubu.

Několik dnů po jejím vystoupení z klubu v loňském prosinci se spekulovalo o tom, že by Krobová Hášová mohla rozšířit řady koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice, která má v zastupitelstvu jen těsnou většinu.

Zastupitelka to tehdy na dotaz ČTK nevyloučila: „Chci podpořit smysluplné projekty, podporu koalice rozhodně nevylučuji,“ Krobová Hášová. Ke kterému ze zastupitelských klubů by se případně připojila, tehdy neuvedla.

Prý jednala s Krnáčovou. Zkoušela i ČSSD

Podle informací ParlamentníchListů.cz jednala Krobová Hášová o vstupu do zastupitelského klubu ANO s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou z ANO.

„Je schopná pro Krndu udělat cokoli, když získá nějakou výhodu. Fakticky už přeběhla. Už zaskakovala při jednom důležitém hlasování za Stropnického,“ řekl redakci dobře informovaný zdroj z pražského zastupitelstva.

ParlamentníListy.cz proto požádaly o vyjádření Krobovou Hášovou, primátorku Adrianu Krnáčovou i šéfku pražské organizace hnutí ANO Radmilu Kleslovou.

"V tuto chvíli jsem zcela nezávislou zastupitelkou Hlavního města Prahy. Až vstoupím do nějakého zastupitelského klubu, tak určitě ke svému kroku vydám tiskové prohlášení. Stávající koalici v každém případě podporuji, neboť cílem koalice je i můj cíl, a to realizovat v Praze projekt bikesharingu. Je to cíl, který jsem v minulém volebním období marně prosazovala," reagovala pro ParlamentníListy.cz Krobová Hášová.

"Nevím o tom, že klub ANO jednal s paní Krobovou o jejím vstupu do klubu," uvedla Radmila Kleslová.

Krnáčová jako jediná na dotaz nereagovala.

Podle zdrojů redakce z ČSSD se již dříve prý snažila Krobová Hášová nabídnout svůj vstup do klubu ČSSD s tím, že by dostala místo na kandidátce ČSSD do Poslanecké sněmovny. S tím ale nepořídila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…